Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

Responsabilitat Civil Professional

Contingut

Tots els professionals que prestin serveis a l'àmbit territorial de Catalunya, ja sigui per compte propi o per compte d'altri, han d'actuar coberts amb una pòlissa de responsabilitat civil -o garantia equivalent-. En aquest sentit es pronuncia l'article 9 de la Llei 7/2006, de l'exercici de professions titulades i col·legis professionals.


L’obligatorietat d’estar assegurat respon a la necessitat de cobrir, mitjançant un contracte d’assegurança, els perjudicis econòmics que els professionals puguin causar a terceres persones mentre desenvolupin la seva activitat professional i com a conseqüència d’un error o negligència. Mitjançant el recolzament d’una asseguradora de renom com és Allianz, s’evita fer front mitjançant el patrimoni personal de les quanties que es puguin reclamar.

Tots aquells membres del col·legi que exerceixin com a administradors concursals cal que tinguin en compte el Reial decret 1333/2012, de 21 de setembre, pel qual es regula l'assegurança de responsabilitat civil i la garantia equivalent dels administradors concursals, segons el qual, en el moment d'acceptar el nomenament, hauran d'acreditar davant el Secretari del Jutjat que disposen d'una assegurança o garantia equivalent, destinada a cobrir els danys i els perjudicis que es puguin causar en exercici de les seves funcions.

Els membres del col·legi que desenvolupin l’activitat d’auditoria també hauran de tenir en compte l’establert a l’article 22 del Reial decret 1/2011 del 1 de juliol, on es regula la seva responsabilitat civil i la garantía financera equivalent.

El Col·legi d'Economistes de Catalunya, per tal de facilitar que els membres del col·legi en exercici puguin contractar una pòlissa de responsabilitat civil, han arribat a un acord amb la corredoria MARSH, per oferir a tots els col·legiats/des l'adhesió voluntària a una pòlissa de Responsabilitat Civil Professional col·lectiva, amb unes condicions econòmiques avantatjoses.

Si vols més informació pots posar-te en contacte amb MARSH a través de les següents vies:

 

MARSH Atenció al col·legiat/da

93 494 81 00 | Av. Diagonal, 545, 08029 - Barcelona

Horari
Dll - Dj | 9h a 14h i 15h a 18:15h
Dv | 9h a 15h

Altes/baixes i modificacions pòlissa Butlletí silvia.villarroyafernandez@marsh.com
Sinistres Butlletí silvia.villarroyafernandez@marsh.com
Dubtes i consultes Mail albert.ferrerflaque@marsh.com marta.grau@marsh.com
Rebuts i Certificats Mail silvia.villarroyafernandez@marsh.com
Altres Mail albert.ferrerflaque@marsh.com marta.grau@marsh.com


Pòlissa RC
Sol·licitud d'adhesió (persones físiques)
Sol·licitud d'adhesió (persones jurídiques)
Sol·licitud de baixa
Full - Qüestionari de declaració de sinistre

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA