Programa
Data: 5 de juny de 2024
Horari: 18.30 hores
Cicle de converses amb els clústers innovadors agroalimentaris de Catalunya
2a Jornada: ''Reptes i bones pràctiques del clúster INNOVI - el clúster vitivinícola català''
Benvinguda:
Sr. Miquel Àngel Fúster, President de la Seu de Tarragona del Col·legi d'Economistes de Catalunya
Sra. Sandra Climent, Directora del block Obealimentària de la Comissió d'economia agroalimentària el CEC i Sales Manager a Crisolar Nuts
Sr. Ignasi Papell, Membre de la Junta Directiva del Clúster INNOVI i responsable de la unitat de projectes singulars en alimentació i biotecnologia d'Eurecat
Presentació del Clúster INNOVI: membres, activitats i reptes actuals
Sr. Eloi Montcada, Clúster manager d'INNOVI
Presentació de tres experiències de bones pràctiques:
1. El projecte LOCALVINO, Implementació de IoT en camp i certificació Blockchain per part de les DOPs per a garantir al consumidor la traçabilitat dels vins espanyols
Sr. Antoni Altés, Director d'operacions de TACTIC, Terra Alta Consultoria TIC
*Coordinat per INNOVI, amb Clúster Aragonés de alimentación, DO Montsant, Bodega San Valero, TACTIC, ITAINNOVA i Grandes Vinos. Projecte finançat per Ministeri d'Industria Comerç i Turisme en diverses convocatòries d'ajudes a Agrupacions Empresarials Innovadores, ja que el projecte consta de 3 fases.
2. El Projecte OPEN DIGIVINE, xarxa col·laborativa de digitalització i monitoratge agroclimàtic open-data per a la predicció de plagues, minimització de l'ús de fitosanitaris i optimització de la gestió vitícola
Sr. Enric Sunyer, Responsable de viticultura a Herència Altés
*Coordinat per INNOVI, amb AERTIC, Encore Lab, TAMIC, Herència Altés, Roqueta Origen i VITEC. Projecte finançat per Ministeri d'Industria Comerç i Turisme en diverses convocatòries d'ajudes a Agrupacions Empresarials Innovadores, ja que el projecte consta de 2 fases.
3. El Projecte BIODIVERSITAT, de l'entorn de les vinyes i qualitat dels vins
Sr. Ramón Roqueta, Gerent de La Fou
*Coordinat per INNOVI, amb la participació de Vinyes Domènech, Perelada, Can Feixes, La Gravera i l'INCAVI. Projecte finançat per l'Ajut a la Cooperació per a la Innovació. Operació 16.01.01 del PDR de Catalunya 2014-2020.
Modera:
Sr. Salvador Puig, Enginyer tècnic agrícola, ex-director general de l'INCAVI i actualment Coordinador de la secció de Viticultura i Enologia de la Institució Catalana d'Estudis Agraris ICEA/IEC
Col·loqui amb els ponents i assistents.
Cloenda:
Sr. Francesc Reguant, President de la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col-legi d'Economistes de Catalunya
*En finalitzar es preveu un espai de networking entre els assistents presencials ofert per Crisolar Nuts.

Lloc: Col·legi d'Economistes de Catalunya - Seu de Tarragona (Rambla Nova, 58-60, 5èA, Tarragona)
________________________________

Plataforma Zoom
Un cop s'hagi completat la inscripció, l'usuari rebrà una invitació per al registre a la plataforma ZOOM i poder obtenir així l'enllaç de connexió necessari per al seguiment de l'acte en directe.
Inscripcions obertes fins el dia anterior a les 23:59h.

El Cicle de Converses amb els clústers agroalimentaris de Catalunya i la 2a jornada amb el Clúster INNOVI a Tarragona
Des de la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya (CEC), ajudem a fer ressò de la tasca dels Clústers innovadors relacionats amb la cadena de valor agroalimentària.
Vàrem iniciar el Cicle amb el clúster FEMAC, de maquinària i medis de producció agrícola i dedicarem la segona Jornada a parlar amb agents actius del clúster INNOVI, creat l'any 2009. El seu objectiu principal és promoure la competitivitat de les empreses de tota la cadena de valor del sector vitivinícola català, mitjançant la col·laboració i la innovació.
Amb la col·laboració de:
