Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

FORMACIÓ

SEU DE TARRAGONA: PRESENCIAL I ONLINE | Cicle de converses amb els clústers agroalimentaris de Catalunya - 2a Jornada: ''Reptes i bones pràctiques del clúster INNOVI, el clúster vitivinícola català''

Dades de l’Acte

Nombre del curs:
 C118/2024
Seu:
 Tarragona
Àrea:
 ALTRES ACTIVITATS FORMATIVES

Organitzador

  • COMISSIÓ D'ECONOMIA AGROALIMENTÀRIA

Programa

Data: 5 de juny de 2024

 

Horari: 18.30 hores

 

 

 

 

Cicle de converses amb els clústers innovadors agroalimentaris de Catalunya

 

2a Jornada: ''Reptes i bones pràctiques del clúster INNOVI - el clúster vitivinícola català''

 

Benvinguda:

 

Sr. Miquel Àngel Fúster, President de la Seu de Tarragona del Col·legi d'Economistes de Catalunya
Sra. Sandra Climent, Directora del block Obealimentària de la Comissió d'economia agroalimentària el CEC i Sales Manager a Crisolar Nuts
Sr. Ignasi Papell, Membre de la Junta Directiva del Clúster INNOVI i responsable de la unitat de projectes singulars en alimentació i biotecnologia d'Eurecat

 

 

Presentació del Clúster INNOVI: membres, activitats i reptes actuals


Sr. Eloi Montcada, Clúster manager d'INNOVI

 

 

Presentació de tres experiències de bones pràctiques:

 

1. El projecte LOCALVINO, Implementació de IoT en camp i certificació Blockchain per part de les DOPs per a garantir al consumidor la traçabilitat dels vins espanyols

Sr. Antoni Altés, Director d'operacions de TACTIC, Terra Alta Consultoria TIC

 

*Coordinat per INNOVI, amb Clúster Aragonés de alimentación, DO Montsant, Bodega San Valero, TACTIC, ITAINNOVA i Grandes Vinos. Projecte finançat per Ministeri d'Industria Comerç i Turisme en diverses convocatòries d'ajudes a Agrupacions Empresarials Innovadores, ja que el projecte consta de 3 fases.

 

 

2. El Projecte OPEN DIGIVINE, xarxa col·laborativa de digitalització i monitoratge agroclimàtic open-data per a la predicció de plagues, minimització de l'ús de fitosanitaris i optimització de la gestió vitícola

 

Sr. Enric Sunyer, Responsable de viticultura a Herència Altés


*Coordinat per INNOVI, amb AERTIC, Encore Lab, TAMIC, Herència Altés, Roqueta Origen i VITEC. Projecte finançat per Ministeri d'Industria Comerç i Turisme en diverses convocatòries d'ajudes a Agrupacions Empresarials Innovadores, ja que el projecte consta de 2 fases.

 

 

3. El Projecte BIODIVERSITAT, de l'entorn de les vinyes i qualitat dels vins

 

Sr. Ramón Roqueta, Gerent de La Fou

 

*Coordinat per INNOVI, amb la participació de Vinyes Domènech, Perelada, Can Feixes, La Gravera i l'INCAVI. Projecte finançat per l'Ajut a la Cooperació per a la Innovació. Operació 16.01.01 del PDR de Catalunya 2014-2020.

 

 

Modera:

 

Sr. Salvador Puig, Enginyer tècnic agrícola, ex-director general de l'INCAVI i actualment Coordinador de la secció de Viticultura i Enologia de la Institució Catalana d'Estudis Agraris ICEA/IEC

 

 

Col·loqui amb els ponents i assistents.

 



Cloenda:


Sr. Francesc Reguant, President de la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col-legi d'Economistes de Catalunya

 

 

*En finalitzar es preveu un espai de networking entre els assistents presencials ofert per Crisolar Nuts.

 

 

 

 

.

 

Lloc: Col·legi d'Economistes de Catalunya - Seu de Tarragona (Rambla Nova, 58-60, 5èA, Tarragona)

 

________________________________

 

 

.

 

Plataforma Zoom

 

Un cop s'hagi completat la inscripció, l'usuari rebrà una invitació per al registre a la plataforma ZOOM i poder obtenir així l'enllaç de connexió necessari per al seguiment de l'acte en directe.

 

Inscripcions obertes fins el dia anterior a les 23:59h.

 

 

 

 

LOGO

 

El Cicle de Converses amb els clústers agroalimentaris de Catalunya i la 2a jornada amb el Clúster INNOVI a Tarragona

 



Des de la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya (CEC), ajudem a fer ressò de la tasca dels Clústers innovadors relacionats amb la cadena de valor agroalimentària.

 


Vàrem iniciar el Cicle amb el clúster FEMAC, de maquinària i medis de producció agrícola i dedicarem la segona Jornada a parlar amb agents actius del clúster INNOVI, creat l'any 2009. El seu objectiu principal és promoure la competitivitat de les empreses de tota la cadena de valor del sector vitivinícola català, mitjançant la col·laboració i la innovació.

 

 

 

 

 

 

Amb la col·laboració de:

 

logos-clústers

 

 

 

 

 


SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA