Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • FORMACIÓ CONTINUADA - CURTA DURADA

FORMACIÓ

La nova normativa de la facturació electrònica i els nous requisits dels programes de facturació

Dades de la Formació

Nombre del curs:
 G004/2024
Seu:
 Barcelona
Àrea:
 FINANCES

Programa

 

 

 

DATES: 12 i 14 de febrer de 2024.

 

 

 

HORARI: de 9.30 a 13.30 h.

 

 

 

PREU DE COL·LEGIATS: 200 €

PREU DE NO COL·LEGIATS: 260 €

 

FORMACIÓ BONIFICABLE:
Aquest curs és bonificable a través de la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo (www.fundae.es).
Totes les empreses disposen d'un crèdit anual per a la formació dels seus treballadors/res, mitjançant bonificacions a la Seguretat Social. Això vol dir que l'empresa es pot desgravar de les seves cotitzacions a la Seguretat Social les quantitats invertides en la formació dels seus treballadors/res. Els participants de la formació han d'estar contractats en el Règim General de la Seguretat Social.

El Col·legi d'Economistes no realitza els tràmits necessaris per gaudir de la bonificació. Per a qualsevol aclariment contacti amb mruiz@coleconomistes.cat

 

 

 

PROFESSOR:

Pere Brachfield. Advocat. Membre associat del Col-legi d'Economistes de Catalunya. CEO de Brachfield Credit & Risk Consultants. Professor en diferents escoles de negocis i universitats. Autor de 28 llibres sobre gestió empresarial. Articulista i redactor d'opinió ha publicat més de 2.000 articles a 15 països.

 

 

 

PRESENTACIÓ:

La Llei 18/2022, de 28 de setembre, de creació i creixement d'empreses té per objecte la millora de la regulació i del clima de negocis; l'eliminació d'obstacles per desenvolupar activitats econòmiques; la reducció de la morositat comercial i l'optimització de l'accés al finançament. Entre les seves principals mesures destaca l'aprovació a través d'un reial decret d'un Reglament que estén l'obligació d'expedir i remetre factura electrònica a totes les relacions comercials entre empreses i autònoms.

 

El Reial decret 1007/2023, de 5 desembre, ha aprovat el nou Reglament que estableix els requisits dels programes informàtics de facturació que desenvolupa els requisits per evitar el programari de doble ús. Aquest Reglament desenvolupa el que estableix la Llei de mesures de prevenció i lluita contra el frau fiscal, i impulsa la lluita contra l'economia submergida derivada de l'ús de programari de supressió de vendes.

 

 

 

OBJECTIUS:

En aquest curs s'aprendran els diferents requisits i característiques per implantar la facturació electrònica; entre d'altres, els requisits tècnics i d'informació a incloure en la factura electrònica a l'efecte de verificar la data de pagament i obtenir els períodes mitjans de pagament i els requisits d'interoperabilitat mínima entre els prestadors de solucions tecnològiques de factures electròniques. Així mateix, s'aprendran els requisits que han d'adoptar els programes informàtics que suportin els processos de facturació d'empresaris i professionals i l'estandardització de formats dels registres de facturació.

 

 

 

PROGRAMA:

1. Què és una factura electrònica.
2. Els precedents normatius de la factura electrònica obligatòria.
3. Els beneficis que aporta la factura electrònica.
4. La normativa que implanta la factura electrònica obligatòria.
5. Aspectes clau del reglament de facturació electrònica.
6. Els obligats a la utilització de la factura electrònica i el calendari d' implantació.
7. El nou sistema espanyol de factura electrònica.
8. El Reglament que estableix requisits que han d'adoptar els programes informàtics de facturació.


 

 

Formació presencial. Tanmateix, en supòsits excepcionals que impedeixin el normal funcionament de la formació, en aquest format inicialment programada, el Col·legi es reserva el dret d'adaptar aquesta activitat a un entorn virtual: no presencial. És a dir, que es realitzarà la formació de forma remota gràcies a l'ús de les noves tecnologies, amb l'objectiu de garantir, en la mesura del possible, l'aprenentatge de l'alumnat en aquestes circumstàncies.


SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA