Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

FORMACIÓ

ONLINE | Conferència: ''Les claus de les normes europees d'informació de sostenibilitat''

Dades de l’Acte

Nombre del curs:
 W030/2023
Seu:
 Barcelona
Àrea:
 COMPTABILITAT I AUDITORIA

Organitzador

  • COMISSIÓ DE COMPTABILITAT (COMISSIÓ CONJUNTA CEC-ACCID)

Programa

 

 

Data: 13 de setembre de 2023 (dimecres)

 

Horari: 17.30 a 19.00 hores

 

 

 

 

 

Ponent:

 

Sr. Ramon Bastida Vialcanet, economista. Professor Titular (Associate Professor) de comptabilitat i finances de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) - Barcelona School of Management (BSM), Professor Adjunt a la Facultat d'Economia i Empresa de la UPF. Director dels programes MBA Full Time de la UPF-BSM.

 

 

Presenta i modera:

 

Sr. Martí Garcia Pons, vicepresident de la Comissió de Comptabilitat (Comissió conjunta CEC-ACCID)

 

 

 

 

 

 

.

 

Plataforma Zoom

 

 

 

 

HOMOLOGACIÓ:


Auditors de Comptes (ICAC): 1,5 hores
en Altres Matèries

Experts Comptables acreditats (RECC): 1,5 hores

 

Nota: Per homologar les hores d'aquesta sessió, a efectes de l'ICAC i el RECC, serà necessari que la persona inscrita s'identifiqui correctament amb nom i cognoms a l'accedir a la plataforma Zoom i que compleixi l'assistència mínima requerida (80%).

 

 

 

 

 

Objectius

 

La Comissió Europea (CE) publicarà en breu el primer grup de 12 normes d'informació de sostenibilitat (ESRS). Aquestes normes tenen com a objectiu principal harmonitzar la informació que presenten les empreses sobre els aspectes medioambientals, socials i de governança (ESG). Les normes seran d'aplicació, a tots els països de la Unió Europea, a partir de l'1 de gener de 2024. I s'aplicaran progressivament en funció de la dimensió de les empreses.

 


L'objectiu d'aquesta conferència és presentar els principis més importants que inclouen les normes, i que determinaran la presentació de la informació de sostenibilitat com, per exemple, l'anàlisi de la doble materialitat, o la informació de la cadena de valor, entre altres. També s'explicaran els principals requisits d'informació generals, corresponents a les normes ESRS 1 i 2, i els relacionats amb l'àmbit medioambientals, socials i de governança, corresponents a les normes ESRS E1 a E5, ESRS S1 a S4, i ESRS G1.

 

El Col·legi d'Economistes de Catalunya, juntament amb la UPF Barcelona School of Management, ha creat 2 cursos d'introducció i especialització sobre les normes ESRS, per aquells professionals que vulguin formar-se i obtenir informació més detallada.

 

 

 


SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA