Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

FORMACIÓ

Webinar: Curs introductori sobre les normes de presentació d’informació sobre sostenibilitat (NEIS-ESRS)

Dades de la Formació

Nombre del curs:
 F017/2023
Seu:
 Barcelona
Àrea:
 DIRECCIÓ I GESTIÓ EMPRESES

Programa

 

 

 

 

 

FORMACIÓ HOMOLOGADA:
Auditors de Comptes (ICAC): 16 hores Altres matèries
Experts Comptables acreditats (RECC): 16 hores

En aquest curs no caldrà realitzar i superar un test per homologar les hores a efectes de l'ICAC i el REC. En tot cas serà necessari ue la persona inscrita s'identifiqui amb nom i cognoms a l'accedir a la plataforma Zoom i que compleixi l'assistència mínima requerida.

 

 

FORMACIÓ ONLINE (EN DIRECTE):
Aquesta formació es farà a través de la plataforma Zoom del Col·legi en les dates i horari indicats. Per tramitar la inscripció és imprescindible fer-ho a través d'aquesta pàgina.
Un cop s'hagi completat la inscripció i abonat l'import, l'usuari rebrà una invitació per al registre a la plataforma ZOOM i poder obtenir així l'enllaç de connexió necessari per al seguiment en directe del curs.

 

 

 

DATES: 19, 21, 26 i 28 de setembre de 2023.

 

 

 

HORARI: de 16.00 a 20.00 h.

 

 

 

PREU DE COL·LEGIATS: 400 €

PREU DE NO COL·LEGIATS: 475 €

 

10% de descompte als participants que es matriculin alhora en aquest curs i en el Webinar: Curs d'especialització sobre les normes de presentació d'informació sobre sostenibilitat (ESRS). Cal indicar-ho en fer la inscripció a l'apartat d'observacions.

 

 

 

PONENTS:

Sr. Ramon Bastida, economista. Doctor en Administració i Direcció d'Empreses (URV). Professor titular UPF-BSM. Professor associat UPF.

Sr. Andrei Boar, economista. UPF-BSM i UPF. Membre de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i de la Comissió de Comptabilitat (conjunta CEC-ACCID).

Sra. Erola Palau, graduada en International Business and Languages (Universitat de Rotterdam) i Máster en Management i Business Analytics (UPF-BSM). Coordinadora de l'Observatori de Sostenibilitat.

Sr. Francesc Garreta, economista i auditor. President de la Comissió d'Auditors de Comptes de Comptes / REA Catalunya.

 

 

 

DIRECCIÓ ACADÈMICA:

Sr. Ramon Bastida, economista. Doctor en Administració i Direcció d'Empreses (URV). Professor titular UPF-BSM. Professor associat UPF.

Sr. Martí Garcia, economista. Doctor en Dret i Economia (UAO). Secretari acadèmic del Col·legi d'Economistes de Catalunya.

 

 

PRESENTACIÓ:

La Comissió Europea va adoptar a principis d'aquest mes d'agost les normes europees d'informació de sostenibilitat (NEIS). L'adopció del primer paquet de 12 normes suposa un pas molt important cap a l'harmonització de la informació sobre sostenibilitat a nivell internacional. Aquestes normes inclouen els principis i els requisits que les empreses hauran de seguir quan preparin, i divulguin, la informació sobre els aspectes medioambientals, socials i de governança (ESG, en les seves sigles en anglès).

 

L'aprovació d'aquestes normes d'abast europeu, combinada amb l'aprovació de les dues primeres normes de sostenibilitat del ISSB (l'International Sustainability Standards Board és l'altre gran emissor de normes de sostenibilitat internacional), obren un camí cap a la equiparació de la informació de sostenibilitat amb la informació financera.

 

El Col·legi d'Economistes de Catalunya i la UPF Barcelona School of Management volen oferir, als col-legiats i al públic interessat en general, una formació que aporti les competències i coneixements específics per afrontar aquests reptes amb seguretat i criteri professional.

 

 

 

DESTINATARIS:

Aquest curs va dirigit a professionals dels diferents departaments de l'empresa que es veuran afectats per la nova directiva i les normes de preparació i elaboració de la informació de sostenibilitat, tot i que no tinguin un paper actiu en l'elaboració d'aquest tipus d'informació.

 

També s'adreça als auditors d'estats financers o als assessors d'empreses.

 

 

 

PROGRAMA:

 

SESSIÓ 1:

- Introducció a la Directiva de divulgació d'informació sobre sostenibilitat - CSRD.
- Introducció a les normes de preparació i divulgació d'informació sobre sostenibilitat - ESRS.
- ESRS 1. Principis i requisits generals que ha de tenir la informació sobre sostenibilitat (doble materialitat, cadena de valor,...).
- ESRS 2. Requisits de divulgació d'informació general de l'empresa.

 

SESSIÓ 2:

- ESRS S1 a S4. Requisits de divulgació d'informació social de l'empresa (treballadors, treballadors de la cadena de valor, comunitats afectades, i consumidor i usuaris finals).
- ESRS G1. Requisits de divulgació d'informació sobre governança (conducta en els negocis).

 

SESSIÓ 3:

- ESRS E1 a E5. Requisits de divulgació d'informació mediambiental de l'empresa (canvi climàtic, contaminació, aigua i ecosistemes marins, biodiversitat, i ús de recursos i economia circular).

 

SESSIÓ 4:

- Verificació externa de la informació de sostenibilitat corporativa.
- Experiències pràctiques de preparació i divulgació de la informació sobre sostenibilitat.


SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA