Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

FORMACIÓ

SEU DE TARRAGONA: Webinar: Aplicació pràctica d'un pla de viabilitat amb full de càlcul

Dades de la Formació

Nombre del curs:
 Y022/2023
Seu:
 Tarragona
Àrea:
 MERCANTIL

Programa

 

.


FORMACIÓ HOMOLOGADA:


- Auditors de Comptes (ICAC): 4 hores en Altres matèries

- Experts Comptables acreditats (RECC): 4 hores

 

FORMACIÓ ONLINE (EN DIRECTE):
Aquesta formació es farà a través de la plataforma Zoom del Col·legi en les dates i horari indicats. Per tramitar la inscripció és imprescindible fer-ho a través d'aquesta pàgina.
Un cop s'hagi completat la inscripció i abonat l'import, l'usuari rebrà una invitació per al registre a la plataforma ZOOM i poder obtenir així l'enllaç de connexió necessari per al seguiment en directe del curs.

 

 

 

DATES: 23 de març de 2023

 

 

 

HORARI: de 9.30 a 13.30h

 

 

 

PREU COL·LEGIATS: 80€

PREU NO COL·LEGIATS: 110€

 

 

 

PROFESSOR:

Sr. Gregorio Labatut Serer, economista, Professor Titular de la Universitat de València. Membre del REC i de la Comissió d'Economistes Comptables. Expert en Valoració d'Empreses (AECA).

 

 

 

 

PRESENTACIÓ:

 

L'objectiu d'aquest curs se centra en proporcionar els coneixements necessaris per a elaborar un pla de viabilitat, tenint en compte els elements economicofinancers que s'han d'incloure, així com la tècnica i el procediment per a desenvolupar aquest pla.


El pla de viabilitat és un document essencial perquè un emprenedor o qualsevol empresari en general, puguin justificar la generació de caixa necessària per a enfrontar-se a la devolució del deute que en el seu moment va finançar les inversions empresarials.
Més enllà, és un document fonamental per a aquelles empreses que, estant en situació de concurs, puguin reformular el seu negoci amb possibilitats de reflotar-lo i així ho puguin justificar davant els seus creditors per a evitar la liquidació.


Tant des de la perspectiva de l'inici de l'empresa, creixement posterior, com de la seva continuïtat, l'elaboració d'un pla de viabilitat resulta molt recomanable per a incrementar les possibilitats d'èxit d'un negoci.
També per a accedir al finançament atorgat per la Unió Europea a través dels Fons Next Generation és necessari disposar d'un pla de viabilitat econòmic.
Al mateix temps, és important que qualsevol professional extern a l'empresa sigui capaç d'interpretar la informació oferta en el pla de viabilitat, amb la finalitat de comprovar si aquesta informació té possibilitats reals de produir-se en un futur.


Des d'aquesta doble òptica, la Jornada es dirigeix tant als empresaris i gestors de l'empresa, com a assessors, finançadors i, especialment, a auditors de comptes perquè puguin traslladar la formació adquirida a la seva pràctica professional.


La jornada serà eminentment pràctica.

 

 

 

PROGRAMA:


- Necessitat de disposar d'un pla de viabilitat econòmic per a l'accés als fons Next Generation

- El pla de viabilitat en empreses en concurs

- Definició de pla de viabilitat

- Descripció de la idea de negoci

- Perfil de l'equip gestor

- Forma jurídica del negoci

- Perfil del consumidor

- Pla de màrqueting

- Pla de producció

- Pla econòmic financer. Es descompon en dues parts: Pla d'inversió i pla de finançament

- Pla d'explotació

- Estat de previsió de tresoreria

- Anàlisi mitjançant ràtios

- Conclusions

 


SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA