Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

FORMACIÓ

Sessió Tècnica: ''Nova Directiva sobre la Informació de la Sostenibilitat Corporativa. Com afecta a les empreses?''

Dades de l’Acte

Nombre del curs:
 W013/2022
Seu:
 Barcelona
Àrea:
 COMPTABILITAT I AUDITORIA, ECONOMIA I SOSTENIBILITAT

Organitzador

  • COMISSIÓ D'AUDITORS DE COMPTES | REA CATALUNYA
  • COMISSIÓ D'ECONOMIA I SOSTENIBILITAT
  • COMISSIÓ DE COMPTABILITAT (COMISSIÓ CONJUNTA CEC-ACCID)

Programa

 

Data: 22 de febrer de 2023 (dimecres)

 

Horari: de 18:00 a 19:30 hores

 

 

 

 

Introducció

 

El passat 10 de novembre es va aprovar la Directiva sobre Informació en matèria de Sostenibilitat Corporativa (CSRD) que modifica la Directiva d'Informació no Financera i Diversitat de l'any 2014 (NFRD).

 

La nova Directiva amplia la seva ambició donant imnpuls al Pacte Verd Europeu i aplica una interpretació àmplia de sostenibilitat que inclou, junt els aspectes de protecció al medi ambiental, els aspectes socials vinculats al desenvolupament sostenible - ODS -, i els aspectes sobre els drets humans i la lluita contra la corrupció i els suborns. L'ambició última de la Directiva és assegurar que els inversors i grups d'interès que envolten una empresa disposin d'informació sobre la seva sostenibilitat, ja que hi ha l'absolut convenciment de que els riscos vinculats a la sostenibilitat, tant ambientals com socials, poden posar en risc els resultats financers de l'empresa.

 

En aquesta sessió parlarem del canvi de paradigma que la UE està implementant i que pot canviar, de forma significativa, la visió general de la contribució de les empreses a l'economia i en conseqüència la seva valoració. Com? A partir de l'aprovació de diferents regulacions, com el Reglament de la Taxonomia Financera i últimament de la nova directiva sobre informació corporativa de sostenibilitat, que inclou requeriments d´informació a un major nombre d´empreses, afegint també la que correspon a la seva cadena de valor i l'obligació de sotmetre-la a verificació.

 

Només s'han de preparar per als canvis les grans empreses? Una empresa mitjana o petita es pot considerar cadena de valor? Quins valors aportaran aquests canvis als inversors, als consumidors a la societat en general? I a les empreses, son canvis formals o poden influir en la seva estratègia?

 

Quan començarà a ser vigent l´aplicació de la CSRD? Quins requisits ha de tenir l´expert independent? Complexitat del canvi? Com es fa la transposició a l´Estat espanyol? Quins requisits ha de complir el verificador?

 

 

 

 

PROGRAMA

 

18:00h Benvinguda

Sra. Ana García Molina - Presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i membre de la Junta de Govern del Col·legi d'Economistes de Catalunya

 

18:05h Hi han novetats en la verificació de la informació sobre sostenibilitat?

Sr. Francesc Garreta Dalmau - President de la Comissió d'Auditors de Comptes | REA Catalunya

 

18:25h Conversant amb les empreses i el sector financer. Nova Directiva sobre la Informació de la Sostenibilitat Corporativa. Com afecta a les empreses?

Sr. Pedro Ruiz Rodríguez - Responsable de Sostenibilitat Ambiental, Nestlé España, S.A.

Sr. David Murano Casanovas - Subdirector General i President del Comitè de Finances Sostenibles, Caixa d'Enginyers

 

19:15h Col·loqui

Modera la Sra. Eugènia Bailach Aspa - economista. Membre de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat del Col·legi d'Economistes de Catalunya

 

19:30h Cloenda

Sr. Martí Garcia Pons - President de la Comissió de Comptabilitat (comissió conjunta CEC-ACCID)

 

 

 

 

FORMACIÓ HOMOLOGADA:


Auditors de Comptes (ICAC): 1,5 hores en Altres Matèries

Experts Comptables acreditats (RECC): 1,5 hores

 

 

 

 

 

.

 

Lloc: Auditori del Col·legi d'Economistes de Catalunya (Plaça Gal·la Placídia, 32 - 08006 - Barcelona)

 

________________________________

 

 

.

 

Plataforma Zoom

 

Un cop s'hagi completat la inscripció, l'usuari rebrà una invitació per al registre a la plataforma ZOOM i poder obtenir així l'enllaç de connexió necessari per al seguiment de l'acte en directe.

 

Inscripcions obertes fins el dia anterior a les 23:59h.

 

 


SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA