Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

FORMACIÓ

Cicle de jornades EN DIRECTE Aigua, Sòl i Aliments a Catalunya | Jornada 2: ''L'aigua, recurs escàs multidemanat''

Dades de l’Acte

Nombre del curs:
 C011/2021
Seu:
 Barcelona
Àrea:
 ALTRES ACTIVITATS FORMATIVES

Organitzador

  • COMISSIÓ D'ECONOMIA AGROALIMENTÀRIA
  • COMISSIÓ D'ECONOMIA I SOSTENIBILITAT
  • COMISSIÓ D'ECONOMIA TERRITORIAL I URBANA
  • INSTITUCIÓ CATALANA D'ESTUDIS AGRARIS (ICEA)

Programa

 

Jornada en directe (online)

 

El Col·legi d'Economistes de Catalunya ofereix els seus continguts online i en directe, que es podran seguir des d'on es vulgui.
Aquests actes ("Webinars" o seminaris web), són en format online. Per tramitar la inscripció serà imprescindible fer-ho a través d'aquesta pàgina, com en qualsevol acte, i un breu registre a la plataforma "ZOOM" que el Col·legi ha contractat, per poder obtenir l'enllaç de connexió.


Un cop s'hagi completat la inscripció en aquesta pàgina, l'usuari rebrà una invitació per al Registre a la plataforma ZOOM i poder obtenir així l'enllaç de connexió necessari per al seguiment en directe del Webinar.

 

Inscripcions obertes fins el dia anterior a les 23.59h.

 

 

 

 

                      ICEA

 

 

 

 

 

Data: 12 de maig de 2021

Horari: a les 18.00 hores

 

 

 

 

Benvinguda i Presentació:

 

Sr. Francesc Reguant i Fosas, president de la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya

 

 

 

Ponències:

 

"La regulació legal de l'aigua"

Sr. Carles Gabernet Foix, cap de la Gerència de Promoció de Regadius i Concentració Parcel·lària d'Infraestructures.cat

 

"La gestió de l'aigua a Catalunya"

Sr. Lluis Ridao i Martín, director de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA)

 

"Nous reptes en els regadius"

Sra. Dolores Pascual Vallés, presidenta de la Confederación Hidrográfica del Ebro (CHE)

 


Experiències:

 

"Impacte socio-econòmic de la modernització del Canal d'Urgell"

Sr. Antoni Pané Ripoll, gerent de Cooperativa d'Ivars


"Present i futur del Segarra-Garrigues''

Sr. Miquel Galvarriato Serra, president executiu d'Aigües Segarra Garrigues, S.A. (ASG)


"Nou sistema de reg eficient en fruiters''

Sr. Francesc Raset Busquets, tècnic a Girona Fruits

 

 

Modera:

Sra. Anna Pallí Güell, coordinadora de desenvolupament estratègic de l'IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries)

 

 

 

 

 

Logo Jornades Aigua, Sòl i Aliments a Catalunya Sobre la Jornada

 

L'aigua és vida. La disponibilitat d'aigua és crítica per la vida humana, imprescindible per a la producció d'aliments, per a la producció industrial, els serveis i, en general, pel benestar de la població (higiene, lleure, etc). Però l'aigua és, alhora un recurs indispensable pel sosteniment del medi natural i de la preservació dels equilibris mediambientals. La concurrència de les diverses demandes d'aquest recurs ha exigit una regulació i planificacció cada cop més precisa sobre el seu ús i la conservació de la seva qualitat, sobretot tenint en compte l'escassedat en relació a una demanda creixent. L'equilibri entre disponibilitat i necessitats ja s'està veient afectat per les evidències cada cop més preocupants del canvi climàtic. Encertar en el disseny de les millors estratègies per a fer front a aquesta emergència ambiental esdevé essencial, tanmateix això requereix coneixement, seguiment i fermesa en l'aplicació de les polítiques adequades.

 

 

 

 

Amb la col·laboració de:

 

Col·legi d'Enginyers Agrònoms Barcelona, Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible 2021INNO4AGRO IRTAOficina del Regant del DARPParc Científic Tecnològic Agroalimentari de Lleida

 

 

 

 

 


SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA