Programa
CONFERÈNCIA EN DIRECTE (WEBINAR)
El Col·legi d'Economistes de Catalunya ofereix els seus continguts online i en directe, que es podran seguir des d'on es vulgui.
Aquests actes ("Webinars" o seminaris web), són en format online. Per tramitar la inscripció serà imprescindible fer-ho a través d'aquesta pàgina, com en qualsevol acte, i un breu registre a la plataforma "ZOOM" que el Col·legi ha contractat, per poder obtenir l'enllaç de connexió.
Un cop s'hagi completat la inscripció en aquesta pàgina, l'usuari rebrà una invitació per al Registre a la plataforma ZOOM i poder obtenir així l'enllaç de connexió necessari per al seguiment en directe del Webinar.
Inscripcions obertes fins el dia anterior a les 23.59h.
Data: dimarts, 23 de febrer de 2021
Horari: de 18:00 a 19:00 hores
Presenta:
Sr. Antoni Garcia Gabarra, consultor en Regulació Alimentària. Vicepresident de la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya (Àrea de Qualitat i Seguretat Alimentària)
Ponent:
Dra. Núria Vilarrasa Garcia, facultatiu especialista en Endocrinologia i Nutrició a l´Hospital Universitari de Bellvitge-IDIBELL, coordinadora del programa d' Obesitat mòrbida. Professora associada de la Universitat de Barcelona.
Modera:
Sr. Xavier Ticó Camí, gestor de projectes del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida. Vicepresident de la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya (Àrea d'Agroinnovació).
Presentació:
L'obesitat és una malaltia crònica amb tendència epidèmica en el món occidental i s'ha convertit en un dels reptes més difícils en salut pública, no tan sols en països desenvolupats, sinó també en països en vies de desenvolupament. A Catalunya, la prevalença de sobrepès és del 33% i la d'obesitat del 15% en població adulta de 18 a 74 anys, en total un 48% té excés de pes. L'obesitat comporta un major risc de desenvolupar diabetis mellitus tipus 2, malalties cardiovasculars, diverses formes de càncer, osteoartritis i altres problemes de salut. L'etiologia de l'obesitat és complexa i multifactorial. A nivell simplista, aquesta malaltia és el resultat d'un desequilibri entre la ingesta i la despesa energètica. Però sabem que existeixen interaccions entre factors biològics (inclosos els genètics, epigenètics i microbiota), comportamentals, socials i ambientals (inclòs l'estrès crònic) que influencien en la regulació de l'equilibri energètic, la ingesta i l'emmagatzematge del greix corporal.
En la xerrada revisarem els reptes actuals en el maneig d'aquesta malaltia i les seves possibilitats terapèutiques presents i futures, mitjançant un equip multidisciplinari format per diferents professionals capacitats per abordar els diferents trastorns relacionats.
Objectius:
- - Analitzar els factors que afavoreixen l´aparició d´obesitat
- - Proposar estratègies de prevenció i tractament de l´obesitat tenint en compte tant canvis en l'estil de vida, teràpies farmacològiques i quirúrgiques.
- - Fer ressò d'un problema social i sanitari d'elevada prevalença, alts costos i que comporta una gran morbimortalitat. Per tant, és tot un repte tant per la sanitat com per a les empreses alimentàries i la restauració.
Col·loqui:
Mentre duri el webinar, hi haurà obert el canal de preguntes i respostes, per poder plantejar preguntes per escrit a la ponent.
Destinataris:
Qualsevol persona interessada en els àmbits de la nutrició i la salut, l'economia de la nutrició, l'agroalimentació i l'economia en general.