Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

FORMACIÓ

Conferència EN DIRECTE: Innovació culinària com a eina d’ajuda social: exemple de taller demostratiu amb esferificació i espessiments

Dades de l’Acte

Nombre del curs:
 C082/2020
Seu:
 Barcelona
Àrea:
 ALTRES ACTIVITATS FORMATIVES

Organitzador

  • COMISSIÓ ECONOMIA AGROALIMENTÀRIA

Programa

CONFERÈNCIA EN DIRECTE (online)
El Col·legi d'Economistes de Catalunya ofereix els seus continguts online i en directe, que es podran seguir des d'on es vulgui.
Aquests actes ("Webinars" o seminaris web), són en format online. Per tramitar la inscripció serà imprescindible fer-ho a través d'aquesta pàgina, com en qualsevol acte, i un breu registre a la plataforma "ZOOM" que el Col·legi ha contractat, per poder obtenir l'enllaç de connexió.
Un cop s'hagi completat la inscripció en aquesta pàgina, l'usuari rebrà una invitació per al Registre a la plataforma ZOOM i poder obtenir així l'enllaç de connexió necessari per al seguiment en directe del Webinar.

 

DATA: 19 de juny de 2020

 

HORARI: 17 a 18 hores

 

PRESENTACIÓ

La "nova cuina", amb cuiners catalans de ressò internacional, s'ha fet utilitzant tècniques culinàries innovadores, una d'elles l'esferificació que va donar a conèixer la cuina d'El Bulli de Ferran Adrià.
Determinades persones tenen dificultats de masticació, disfàgia (errada de canó) i/o malalties neuro-degeneratives. Això obliga a les anomenades dietes "toves". En aquestes dietes, als aliments líquids o semi-sòlids se'ls afegeixen espessidors per aconseguir una textura adequada a les necessitats de cada persona, variable segons el grau d'espessiment. Aquesta necessitat resulta molt freqüent entre la gent d'edat avançada o amb malalties mentals. Si els aliments van a parar a la tràquea, en lloc de passar per l'esòfag, amb els temps provoquen pneumònies amb un elevat percentatge de mortalitat.OBJECTIUS

- Experimentar en forma de taller pràctic com s'aconsegueix l'esferificació, utilitzant aigua, alginat, calc
- Comentar les possibilitats culinàries que presenta la tècnica d'esferificació dels aliments
- Experimentar en forma de taller pràctic com s'aconsegueixen diverses textures: nèctar, mel, púding
- Comentar com es poden barrejar els aliments espessits i la forma de presentació ideal perquè siguin ben acceptats pels pacients

 

 

PRESENTA:


Sr. Antoni Garcia Gabarra, consultor en Regulació Alimentària. Vicepresident de la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya (Àrea de Qualitat i Seguretat Alimentària).


PONENT:


Sr. Pere Castells Esqué, director del Congrés "Science & Cooking" Barcelona 2019. Treballa actualment en els projectes "Gastrocultura Mediterrània" i "Gastro-Ventures". Va treballar amb Ferran Adrià, creant el departament científic d'El Bulli en el 2003 i posteriorment i fins al 2012 de l'equip de recerca de la Fundació Alícia. Ha publicat el llibre "El lèxic científic-gastronòmic" amb els germans Adrià i "La cuina del futur", així com nombrosos articles, i col·labora amb diverses entitats catalanes i internacionals, entre les que cal destacar la Universitat de Harvard.


MODERA:

Sr. Xavier Ticó Camí, gestor de projectes del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida. Vicepresident de la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya (Àrea d'Agroinnovació).COL·LOQUI

Mentre duri la conferència online, hi haurà obert un espai per poder plantejar preguntes per escrit al ponent.

 


SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA