Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

FORMACIÓ

Conferència EN DIRECTE: Assegurar una bona nutrició de les persones grans: un repte per a tots

Dades de l’Acte

Nombre del curs:
 C078/2020
Seu:
 Barcelona
Àrea:
 ALTRES ACTIVITATS FORMATIVES

Organitzador

  • COMISSIÓ ECONOMIA AGROALIMENTÀRIA

Programa

CONFERÈNCIA EN DIRECTE (WEBINAR)

El Col·legi d'Economistes de Catalunya ofereix els seus continguts online i en directe, que es podran seguir des d'on es vulgui.

Aquests actes ("Webinars" o seminaris web), són en format online. Per tramitar la inscripció serà imprescindible fer-ho a través d'aquesta pàgina, com en qualsevol acte, i un breu registre a la plataforma "ZOOM" que el Col·legi ha contractat, per poder obtenir l'enllaç de connexió.

Un cop s'hagi completat la inscripció en aquesta pàgina, l'usuari rebrà una invitació per al Registre a la plataforma ZOOM i poder obtenir així l'enllaç de connexió necessari per al seguiment en directe del Webinar.

 

DATA: Divendres 15 de maig de 2020

 

HORARI: de 18 a 19 hores

 

PRESENTA:


Sr. Antoni Garcia Gabarra, consultor en Regulació Alimentària. Vicepresident de la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya (Àrea de Qualitat i Seguretat Alimentària)


PONENT:

Dra. Núria Virgili Casas, metgessa especialista en Endocrinologia i Nutrició. Unitat de Nutrició i Dietètica de l'Hospital Universitari de Bellvitge. Professora associada de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona.

 


MODERA:


Sr. Xavier Ticó Camí, gestor de projectes del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida. Vicepresident de la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya (Àrea d'Agroinnovació).

 


COL·LOQUI

Mentre duri el Webinar, hi haurà obert un xat per poder plantejar preguntes per escrit a la ponent.

 


PRESENTACIÓ

L'augment de l'esperança de vida comporta un envelliment de la població i un increment de la prevalença de malalties cròniques.
En el procés d'envelliment es produeixen canvis en els anomenats compartiments corporals, alteracions sensorials, discapacitat funcional que, juntament amb l'aïllament social, predisposen a hàbits alimentaris inapropiats i/o desequilibris entre l'aportació de nutrients i les necessitats de l'individu. Això pot estar afavorit per les alteracions en la masticació i deglució, pèrdues del gust i olfacte, la polimedicació, a més de les limitacions en la mobilitat i augment de l'estada en residències o l'hospitalització. Per tot això, les persones grans és troben amb freqüència en situació o risc de desnutrició.
Per aconseguir una òptima nutrició de la gent gran és fonamental l'atenció sanitària per tal de conèixer l'estat nutricional i detectar aquelles persones que es troben en situació o risc de desnutrició per, quan calgui, posar en marxa estratègies destinades a contrarestar-la o evitar-la, recomanant canvis en l'estil de vida i l'alimentació que incloguin modificacions de la textura i tipus d'aliments, forma de preparació més adequada o utilització de suplements nutricionals.

 

OBJECTIUS

- Analitzar els motius pels quals les persones grans es troben amb freqüència en situació o risc de desnutrició
- Proposar estratègies per millorar la nutrició d'un segment cada cop més gran de la població.
- Fer ressò d'un problema social i sanitari d'elevada prevalença i alts costos, la solució del qual, a més d'afavorir l'envelliment saludable, és tot un repte per a les empreses alimentàries i la restauració, així com per als hospitals i les residències assistides i, al mateix temps, contribueix a la disminució de la despesa sanitària associada.

 

DESTINATARIS

Qualsevol persona interessada en els àmbits de la nutrició i la salut, l'economia de la nutrició, l'agroalimentació i l'envelliment saludable de la poblacióSEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA