Programa

DATA: 28 de novembre de 2019
HORARI: de 12.00 a 13.00 hores
LLOC: Auditori del Col·legi d'Economistes de Catalunya (Plaça Gal·la Placídia, 32)
PRESENTACIÓ
Segona entrega d'aquest observatori que implementa novetats importants, com ara l'anàlisi d'una nova baula de la cadena: la distribució. Així mateix, s'incorporen una sèrie d'annexos amb informació específica dels subsectors més rellevants del sector agroalimentari.
Entre altres aspectes, cal destacar que aquest Informe quantifica de manera conjunta les diferents branques productives que defineixen el sector agroalimentari (tant les del sector primari com les de la indústria agroalimentària), de manera que posa el focus en el sector espanyol i el seu context europeu. Inclou un ampli nombre d'indicadors que permeten analitzar el sector agroalimentari en diferents aspectes econòmics com la seva dimensió en termes de valor afegit i ocupació, el seu ritme de creixement, la seva productivitat i competitivitat, la seva importància en el sector exterior de l'economia, i el seu esforç inversor en R+D. L'Informe, al seu torn, aborda i desgrana els reptes i oportunitats principals del sector, entre els quals destaca la sostenibilitat, la innovació i les tendències de consum, entre d'altres.
12:00 h Benvinguda
Sr. Francesc Reguant Fosas, President de la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya
Sr. Eduardo Baamonde Noche, President de CAJAMAR Caja Rural
Sr. Ramon Vallespín Monleon, Gerent Agroalimentari i Cooperatiu
12:30 h Presentació de l'Informe 2018
Sr. Joaquín Maudos Villaroya, Director adjunt de recerca de l'IVIE / Universitat de València
13:00 h Reptes: Innovació, integració i sostenibilitat
Sr. Roberto García Torrente, Director d'Innovació Agroalimentària de Cajamar Caja Rural
L'acte acabarà amb un petit refrigeri