Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

FORMACIÓ

Presentació de l'informe 2018 de l'Observatori Cajamar sobre el sector agroalimentari espanyol

Dades de l’Acte

Nombre del curs:
 C250/2019
Seu:
 Barcelona
Àrea:
 ALTRES ACTIVITATS FORMATIVES

Organitzador

  • COMISSIÓ ECONOMIA AGROALIMENTÀRIA
  • CAJAMAR

Programa

 

 

                     

 

 

 

 

 

 

DATA: 28 de novembre de 2019

HORARI: de 12.00 a 13.00 hores

LLOC: Auditori del Col·legi d'Economistes de Catalunya (Plaça Gal·la Placídia, 32)

 

 

 

 

PRESENTACIÓ

 

Segona entrega d'aquest observatori que implementa novetats importants, com ara l'anàlisi d'una nova baula de la cadena: la distribució. Així mateix, s'incorporen una sèrie d'annexos amb informació específica dels subsectors més rellevants del sector agroalimentari.

Entre altres aspectes, cal destacar que aquest Informe quantifica de manera conjunta les diferents branques productives que defineixen el sector agroalimentari (tant les del sector primari com les de la indústria agroalimentària), de manera que posa el focus en el sector espanyol i el seu context europeu. Inclou un ampli nombre d'indicadors que permeten analitzar el sector agroalimentari en diferents aspectes econòmics com la seva dimensió en termes de valor afegit i ocupació, el seu ritme de creixement, la seva productivitat i competitivitat, la seva importància en el sector exterior de l'economia, i el seu esforç inversor en R+D. L'Informe, al seu torn, aborda i desgrana els reptes i oportunitats principals del sector, entre els quals destaca la sostenibilitat, la innovació i les tendències de consum, entre d'altres.

 

 

 

 

 

12:00 h Benvinguda

 

Sr. Francesc Reguant Fosas, President de la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya

Sr. Eduardo Baamonde Noche, President de CAJAMAR Caja Rural

Sr. Ramon Vallespín Monleon, Gerent Agroalimentari i Cooperatiu

 

 

12:30 h Presentació de l'Informe 2018

 

Sr. Joaquín Maudos Villaroya, Director adjunt de recerca de l'IVIE / Universitat de València

 

 

13:00 h Reptes: Innovació, integració i sostenibilitat

 

Sr. Roberto García Torrente, Director d'Innovació Agroalimentària de Cajamar Caja Rural

 

 

L'acte acabarà amb un petit refrigeri

 

 

 

 

 


SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA