Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

Conferències i Sessions Temàtiques

Patens: innovació, estratègies i propietat industrial. Catalunya i Espanya perdent la carrera dels estimuls i la monetització

Dades de l’Acte

Nombre del curs:
 C013/2012
Seu:
 Barcelona
Àrea:
 ALTRES ACTIVITATS FORMATIVES

Organitzador

  • COMISSIÓ D'ECONOMIA DEL CONEIXEMENT I INNOVACIÓ

Programa

DATA: 7 de març 2012

 

HORARI: 19:00 a 21:00 Hores

 

PONENTS

Sr. Enric Batalla, expert en PI i Tynax trader, http://www.enric-batalla.cat

Sr. Gian-Lluís Ribechini Creus, Enginyer Industrial i Innoginyer, http://gianlluisribechini.com

MODERADOR

Sr. Julià Manzanas, expert en PI i Country Manager de Consulting C3, http://www.c3europe.com

 

RESUM

¿Son la nostra legislació, la cultura empresarial i política conscients del paper que juguen les patents per a la competitivitat del nostre teixit productiu i per poder enfrontar-se a una economia del coneixement globalitzada?

Debatrem sobre les dificultats, els obstacles i la manca de mercat per a la propietat industrial comparant-ho amb els països líders. Les Patents són fonamentals per a sortir de la crisi. Per assegurar la sostenibilitat de las nostres economies del coneixement les patents son i seran claus per a decidir quins son els posseïdors d'avantatges competitives i, per tant, els guanyadors i els perdedors en sortir de la gran crisi d'inicis del S.XXI. En paraules de Chris Shaphiro, "Innovation: yes, but under patents!"

Hi ha països on les invencions laborals tenen dret a remuneració complementària? A Espanya la majoria de les invencions laborals realitzades pels empleats no els suposen cap dret a remuneració complementària. Un viatge pel món ens permetrà conèixer que es fa en altres països al respecte.

També es debatrà si la remuneració complementària podria ser un incentiu a què es patentés més amb una visió orientada al benefici, i s´exposarà quins efectes podria tenir en l'economia del país.

 

 


SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA