Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

Conferències i Sessions Temàtiques

ONLINE | Conferència: ''L'Energètica Pública de Catalunya''

Dades de l’Acte

Nombre del curs:
 C110/2023
Seu:
 Barcelona
Àrea:
 ECONOMIA I SOSTENIBILITAT

Organitzador

  • COMISSIÓ D'ECONOMIA I SOSTENIBILITAT

Programa

 

Data: 2 d'octubre de 2023 (dilluns)

 

Horari: de 18:00 a 19.30 hores

 

 

 

 

 

Introducció

 

Al 2022 es va constituir l´empresa energètica pública de Catalunya amb les funcions principals de generar energia a partir d´energies renovables, aprovisionar d´energia al sector públic i donar impuls a les comunitats energètiques.

 

L´energètica pública ha de ser una eina clau per accelerar la transició energètica a Catalunya i per incidir en el model energètic i transformar-ho, amb l´objectiu de reduir les emissions de gasos d´efecte hivernacle en un 55% l´any 2030 i arribar a la neutralitat d´emissions de carboni l´any 2050.

 

Com? Actuant en l'àmbit de la generació, promourà projectes d'autoconsum o bé de generació distribuïda a tots els edificis públics de la Generalitat. En l' àmbit de la gestió els projectes d´autoconsum en equipaments de la Generalitat han de ser la base per a autoconsums compartits i comunitats energètiques a on puguin participar famílies vulnerables. I en l`àmbit de l´emmgatzematge d´energia poder desenvolupar nous models de gestió com les comunitats energètiques o l´agregació d´energia.

 

Amb un pressupost pel 2023 de 25 milions d´euros, l´ empresa té participacions a dos parcs eòlics. Un dels objectius pel 2023 és generar al voltant d´un 10% de l´ energia que necessita la Generalitat, que s´eleva als 320 GW/h.

 

La sessió ens permetrà conversar amb el president i el director general de l´Energètica Pública de Catalunya i conèixer el balanç del primer any i els projectes a desenvolupar durant el 2024. S´ha pogut millorar el mercat energètic català?


 

 

 

18:00h Benvinguda:

Sr. Carles Puig de Travy - Degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya

 

 

18:15h L'Energètica Pública de Catalunya

 

Presentació del projecte i objectius de l'Energètica Pública de Catalunya

Sr. Ferran Civit i Martí - President de l'Energètica Pública de Catalunya

 

Presentació del Pla de Negoci 2023-2024 i projectes de l'Energètica Pública de Catalunya

Sr. Daniel Pérez Rodríguez - Director General de l'Energètica Pública de Catalunya

 

 

19:00h Debat

 

 

19:30 Cloenda

 

 

Modera:

Sra. Ana García Molina - Presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i membre de la Junta de Govern del Col·legi d'Economistes de Catalunya

 

 

 

 

 

.

 

Plataforma Zoom

 

Un cop s'hagi completat la inscripció, l'usuari rebrà una invitació per al registre a la plataforma ZOOM i poder obtenir així l'enllaç de connexió necessari per al seguiment de l'acte en directe.

 

Inscripcions obertes fins el dia anterior a les 23:59h.

 

 

 

 


SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA