Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

Conferències i Sessions Temàtiques

EN DIRECTE Seminari 2: Recuperació de residus - Simbiosi industrial | Cicle sobre Economia Circular: Models de Negoci

Dades de l’Acte

Nombre del curs:
 C060/2021
Seu:
 Barcelona
Àrea:
 ECONOMIA I SOSTENIBILITAT

Organitzador

  • COMISSIÓ D'ECONOMIA I SOSTENIBILITAT

Programa

 

Seminari en directe (online)

 

El Col·legi d'Economistes de Catalunya ofereix els seus continguts online i en directe, que es podran seguir des d'on es vulgui.

 

Per tramitar la inscripció a l'activitat és imprescindible fer-ho a través d'aquesta pàgina.

 

Un cop s'hagi completat la inscripció, l'usuari rebrà una invitació per al registre a la plataforma ZOOM i poder obtenir així l'enllaç de connexió necessari per al seguiment de l'acte en directe.

 

 

Inscripcions obertes fins el dia anterior a les 23.59h.

 

 

 

 

 

Data: 28 d'octubre de 2021

 

Horari: a les 18.00 hores

 

 

 

 

 

18.00h Benvinguda

Sra. Ana García Molina, Economista. Presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat del Col·legi d'Economistes de Catalunya

 

18:10h Introducció

Sr. Carles Salesa Mirabet, Director General del Consorci de Tractament de Residus del Maresme

 

18:30h Taula Rodona amb experiències d'èxit

Sra. María Cano Gómez, Fundadora i CEO de CANUSSA

Sra. Anna Lluis Gavaldà, Co-fundadora i Directora de Símbiosy

Sr. Sergio Gil Flores, Director de la Fundació de Restaurants Sostenibles

 

19:15h Debat

 

19:30 Cloenda

Sr. Sr. Jaume Puig i Canal, President de la Comissió de Sostenibilitat de PIMEC

 

Modera

Sra. Marta Calvet Francesch, Economista. Membre de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat del Col·legi d'Economistes de Catalunya

 

 

 

 

 

Sobre el Seminari:

 

L'economia circular , segons estudis recents, alberga el potencial d´augmentar el PIB de la UE en un 0,5% addicional i crear més de 700000 nous llocs de feina pel 2030 així com la millora d'arribar als 4 milions gràcies a les polítiques de recolzament i la inversió de la indústria.


La recuperació de residus i la simbiosi industrial, més en concret, és el procés pel qual els residus o subproductes tornen a reintroduir-se en la cadena de producció com a matèries primeres, dins el mateix sector o en un altre. L'aplicació d'aquest concepte permet utilitzar els materials de forma més sostenible i contribueix a la creació d'una economia circular, objectiu del European Green Deal i que permetrà augmentar la competitivitat econòmica d´Europa, la sostenibilitat, i l'eficiència dels recursos contribuint a la reducció de les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle (GEI).


Així es crea una xarxa interconnectada que s'esforça per imitar el funcionament dels sistemes ecològics, dins dels quals l'energia i els materials es mouen contínuament sense que es produeixin residus. Aquest procés serveix per a reduir la petjada mediambiental de les indústries implicades. Es necessiten menys matèries primeres verges i es redueix la necessitat d'eliminar els residus en els abocadors.
També permet crear valor a partir de materials que, d'una altra manera, es rebutjarien, per la qual cosa els materials continuen sent econòmicament valuosos durant més temps que en els sistemes industrials tradicionals.


La taula rodona, ens permetrà conversar amb tres empreses de diferents sectors que ens explicaran aquesta transformació.

 

 

 

 

Amb la col·laboració de:

 

 

Generalitat de Catalunya PIMEC FOMENT TREBALL NACIONAL


SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA