Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

Formació ROAC

Webinar: Aplicació pràctica d'un pla de viabilitat amb full de càlcul

Dades de la Formació

Nombre del curs:
 Y076/2022
Seu:
 Barcelona
Àrea:
 MERCANTIL

Programa

 

 

 

FORMACIÓ HOMOLOGADA:
Auditors de Comptes (ICAC): 4 hores en Altres matèries
Experts Comptables acreditats (RECC)
: 4 h

 

Per poder gaudir de l'homologació caldrà realitzar i superar un test sobre la matèria de la sessió.

 

 

FORMACIÓ ONLINE (EN DIRECTE):
Aquesta formació es farà a través de la plataforma Zoom del Col·legi en les dates i horari indicats. Per tramitar la inscripció és imprescindible fer-ho a través d'aquesta pàgina.
Un cop s'hagi completat la inscripció i abonat l'import, l'usuari rebrà una invitació per al registre a la plataforma ZOOM i poder obtenir així l'enllaç de connexió necessari per al seguiment en directe del curs.

 

 

 

DATES: 13 de setembre de 2022.

 

 

 

HORARI: de 16.00 a 20.00 h.

 

 

 

PREU DE COL·LEGIATS: 100 €

PREU DE NO COL·LEGIATS: 120 €

 

FORMACIÓ BONIFICABLE:
Aquest curs és bonificable a través de la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo (www.fundae.es).
Totes les empreses disposen d'un crèdit anual per a la formació dels seus treballadors/res, mitjançant bonificacions a la Seguretat Social. Això vol dir que l'empresa es pot desgravar de les seves cotitzacions a la Seguretat Social les quantitats invertides en la formació dels seus treballadors/res. Els participants de la formació han d'estar contractats en el Règim General de la Seguretat Social.

El Col·legi d'Economistes no realitza els tràmits necessaris per gaudir de la bonificació. Per a qualsevol aclariment contacti amb mruiz@coleconomistes.cat

 

 

 

PROFESSOR:

Sr. Gregorio Labatut Serer, economista, Professor Titular de la Universitat de València. Membre del REC i de la Comissió d'Economistes Comptables. Expert en Valoració d'Empreses (AECA).

 

 

 

PRESENTACIÓ:

L'objectiu d'aquest curs se centra en proporcionar els coneixements necessaris per a elaborar i analitzar un pla de viabilitat, tenint en compte els elements economicofinancers que s'han d'incloure, així com la tècnica i el procediment per a desenvolupar aquest pla.

El pla de viabilitat és un document essencial perquè un emprenedor, o qualsevol empresari en general, puguin justificar la generació de caixa necessària per a enfrontar-se a la devolució del deute que en el seu moment va finançar les inversions empresarials.

Durant la sessió es desenvoluparà totes les parts del pla de viabilitat, posant èmfasi amb un desenvolupament pràctic en el pla econòmic financer.

Tant des de la perspectiva de l'inici de l'empresa, creixement posterior, com de la seva continuïtat, l'elaboració d'un pla de viabilitat resulta molt recomanable per a incrementar les possibilitats d'èxit d'un negoci.
Al mateix temps, és important que qualsevol professional extern a l'empresa sigui capaç d'interpretar la informació oferta en el pla de viabilitat, amb la finalitat de comprovar si aquesta informació té possibilitats reals de produir-se en un futur.

Des d'aquesta doble òptica, el curs es dirigeix tant als empresaris i gestors de l'empresa, com a assessors, finançadors i a auditors de comptes perquè puguin traslladar la formació adquirida a la seva pràctica professional.

 

 

 

PROGRAMA:

El programa de la jornada és el que es detalla a continuació:

1. Definició de pla de viabilitat.

 

2. Referència especial a empresa en concurs.

 

3. Aplicació pràctica d'un pla de viabilitat mitjançant full de càlcul.
- Descripció de la idea de negoci.
- Perfil de l'equip gestor.
- Forma jurídica del negoci.
- Perfil del consumidor.
- Pla de màrqueting.
- Pla de producció.
- Pla econòmic financer. Es descompon en dues parts: Pla d'inversió i pla de finançament.
- Pla d'explotació.
- Estat de previsió de tresoreria.
- Anàlisi mitjançant ràtios.

- Conclusions.


SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA