Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

Formació continuada

Webinar: Fiscalitat de la crisi matrimonial: dubtes i aspectes controvertits

Dades de la Formació

Nombre del curs:
 G161/2023
Seu:
 Barcelona
Àrea:
 FISCAL

Programa

 

 

FORMACIÓ ONLINE (EN DIRECTE):
Aquesta formació es farà a través de la plataforma Zoom del Col·legi en les dates i horari indicats. Per tramitar la inscripció és imprescindible fer-ho a través d'aquesta pàgina.
Un cop s'hagi completat la inscripció i abonat l'import, l'usuari rebrà una invitació per al registre a la plataforma ZOOM i poder obtenir així l'enllaç de connexió necessari per al seguiment en directe del curs.

 

 

 

DATES: 26 i 27 de setembre de 2023.

 

 

 

HORARI: de 9.30 a 11.30 h.

 

 

 

PREU DE COL·LEGIATS: 110 €

PREU DE NO COL·LEGIATS: 140 €

 

FORMACIÓ BONIFICABLE:
Aquest curs és bonificable a través de la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo (www.fundae.es).
Totes les empreses disposen d'un crèdit anual per a la formació dels seus treballadors/res, mitjançant bonificacions a la Seguretat Social. Això vol dir que l'empresa es pot desgravar de les seves cotitzacions a la Seguretat Social les quantitats invertides en la formació dels seus treballadors/res. Els participants de la formació han d'estar contractats en el Règim General de la Seguretat Social.

El Col·legi d'Economistes no realitza els tràmits necessaris per gaudir de la bonificació. Per a qualsevol aclariment contacti amb mruiz@coleconomistes.cat

 

 

 

PROFESSORA:

Sra. Guadalupe Díaz-Súnico, advocada, sòcia de fiscal a la oficina de Barcelona de Gómez-Acebo& Pombo. Àmplia experiència en l'assessorament fiscal dels efectes patrimonials derivats de la crisi matrimonial i de parella. Autora del llibre "La fiscalidad de la crisis matrimonial en el régimen de separación de bienes" i de diversos articles en revistes especialitzades. Conferenciant habitual en fòrums de dret de família i fiscals sobre aquesta matèria.

 

 

 

OBJECTIUS:

La fiscalitat dels acords patrimonials entre cònjuges és una qüestió primordial a conèixer i negociar per les parts i els qui els assessoren civil i fiscalment, pel profund impacte impositiu que produeixen, tant en la tributació directa (IRPF) com en la indirecta i local (ITPAJD, IIVTNU), i les oportunitats fiscals que poden donar lloc.

 

La reforma fiscal de l'any 2015 va introduir importants novetats en l'àmbit de la fiscalitat de la crisi matrimonial, que han de ser necessàriament tingudes en compte, tant per a acords futurs com per als subscrits en els darrers anys.

 

L'objectiu del curs és conèixer la fiscalitat de les compensacions més rellevants que solen pactar-se entre cònjuges, les diferències de tractament per al beneficiari i per al pagador, i les oportunitats fiscals associades a les mateixes. Així mateix, s'analitzarà l'ampli impacte impositiu dels acords per dividir els béns adquirits en comú i les seves contraprestacions.

 

 

 

PROGRAMA:

1.- Introducció: Marc conceptual: Conceptes fiscalment rellevants continguts en el Llibre Segon del Codi Civil de Catalunya.
2.- La fiscalitat de les figures compensatòries: la pensió d'aliments, la pensió compensatòria, la compensació per treball en la llar i unes altres.
3.- La fiscalitat de la divisió de la cosa comuna entre cònjuges.
4. - Planificació fiscal de la crisi? Els pactes en previsió de la ruptura del Llibre Segon del Codi Civil de Catalunya i oportunitats fiscals.
5.- Conclusions i preguntes.


SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA