Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

Notícies

2 des 2022

Fòrum inversor EconomistesBAN | edició 53 (Barcelona)

Notícies

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

EconomistesBAN, la xarxa d'inversors/es privats del Col·legi d'Economistes de Catalunya que posa en contacte emprenedors i inversors, va organitzar l'1 de desembre la 53ª edició del Fòrum Inversor, el qual es va celebrar en format híbrid a Barcelona.

 

El president d'EconomistesBAN Pol Font va presentar el fòrum i va donar la benvinguda als assistents.

 

L'acte va comptar amb la intervenció de la vicedegana del Col·legi d'Economistes de Catalunya Àngels Fitó i del director general d'Innovació i Emprenedoria de la Generalitat de Catalunya Lluís Juncà. La vicedegana del CEC Àngels Fitó va destacar que "tenim molts reptes sobre la taula com la digitalització i la transició verda que ens ha de permetre tancar bretxes tan rellevants com la de gènere o la de territori i s'espera que l'activitat emprenedora sigui part de la solució". Per la seva banda, el director general d'Innovació i Emprenedoria de la Generalitat de Catalunya va Lluís Juncà va subratllar que "la innovació és el pal de paller de qualsevol país que se'n surt" i va recordar que "a Catalunya només tenim només 6 o 7 unicorns". Juncà va afegir que estan treballant per convertir Catalunya en referent en "l'economia amb impacte social" potenciant les startups "molt tecnològiques, innovadores i que tinguin una vessant social.

 

A continuació, el responsable d'EconomistesBAN Enric Serle va moderar la presentació dels 6 projectes seleccionats:

 

POINT PRESSURE (sector Healthtech): Solució no invasiva i no farmacològica. Aplica un tractament mecànic (Hardware + software) per suavitzar el to muscular, permetent un espectre de moviment més ampli. Dirigit a pacients que han patit un Ictus, paràlisi cerebral i esclerosi múltiple entre d'altres i necessiten rehabilitació, ja sigui en centres especialitzats o directament a casa seva.

 

NATURPOD (sector Foodtech): Solució sostenible per frenar el malbaratament alimentari de fruites i verdures. Són uns sobres que absorbeixen l'etilè, una hormona natural produïda per la fruita i la verdura que és responsable de la maduració.

 

MEETMAPS (sector SaaS): SaaS que ofereix la primera Suite EMS (Event Management Software) que facilita la gestió d'esdeveniments professionals, presencials, híbrids i virtuals, millorant l'experiència digital dels assistents, a través d'una subscripció SaaS i serveis de valor afegit.

 

NEWEX (sector Sporttech/materials): Desenvolupa el primer vestit sostenible i especialitzat 100% en barranquisme, fet a Espanya i reciclable. Aconsegueix substituir el neoprè, derivat del petroli i altament contaminant, per ecoprè, matèria primera d'origen vegetal i sostenible. És el primer projecte creat per i per a barranquistes amb equipament sostenible i especialitzat.

 

ENKITEK (sector Deeptech/Agrotech): Proporciona automatització als Indoor Farms per ser més competitius. Els seus serveis estan dirigits als CEA (Controlled Environment Agriculture), tot i que aposta fortament per posicionar-se en el subconjunt de Vertical Farming pel seu potencial de creixement.

 

OPGROUND (sector Deeptech/Talent): Sistema basat en IA per connectar empreses i professionals tech. Per una part, els professionals s'entrevisten amb un chatbot intel·ligent. Amb aquesta entrevista, la IA és capaç d'oferir els millors candidats per una vacant. Serveix tant per captar nou talent de fora de l'empresa, com per gestionar millor el talent intern i millorar la retenció del mateix.

 

Per a més informació podeu enviar un correu electrònic a economistesban@coleconomistes.cat

Comparteix-nos:  

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA