Fòrum inversor EconomistesBAN | edició 55 (Tarragona)
Notícies
EconomistesBAN, la xarxa d'inversors/es privats del Col·legi d'Economistes de Catalunya (CEC) que posa en contacte emprenedors i inversors, va organitzar el 2 de març la 55ª edició del Fòrum Inversor, el qual es va celebrar per primera vegada des de la seu de Tarragona del CEC.
El president d'EconomistesBAN Pol Font i el president de la seu de Tarragona del Col·legi d'Economistes de Catalunya Miquel Àngel Fúster van donar la benvinguda als assistents recordant la importància de l'emprenedoria, la innovació, la recerca i el desenvolupament.
Abans de la presentació dels projectes inversors va tenir lloc una ponència a càrrec del president de la Comissió d'Emprenedoria i Creació d'Empresa del CEC Pere Segarra, el qual es va centrar en abordar les limitacions i oportunitats del Venture Capital i el territori. Pere Segarra va apuntar a un "canvi en el sistema de finançament de nous productes" i a la "necessitat d'adaptar el finançament en funció del cicle de desenvolupament de la tecnologia i la maduració del producte/mercat". Segarra va afegir que "l'inversor necessari és el que s'implica en el projecte i no decideix en termes de proximitat, sinó d'oportunitat de negoci i retorn de la inversió". També va comentar que "l'emprenedor que té un projecte va a buscar l'inversor a qualsevol indret". Segons Segarra, "el repte serà aconseguir especialització tecnològica territorial" i que "no serà suficient que els inversors coneguin i s'identifiquin amb el territori". Segarra va afirmar que "caldrà aconseguir inversors del territori que s'especialitzin en les tecnologies que abundin al territori". "El capital no entén de limitacions territorials", va concloure.
A continuació, el responsable d'EconomistesBAN Enric Serle va moderar la presentació dels 6 projectes seleccionats:
Agua NEA (FOOD&DRINKS): Moviment que transforma un producte de consum diari com és l'aigua en una eina per restaurar el nostre oceà i plantar milers de corals cada dia per tot el món unint, inspirant i connectant milers de persones de tot el planeta. Aigua Mineral a l'envàs més circular i ecològic del mercat. Alumini 100% reciclat i reciclable. Un producte que connecta i interactua. Estan adherits als ODS, són membres d'Oceanic Global i tenen certificat com a Carbon Neutral i B-CORP.
eAgora (PaaS): Plataforma global que connecta la ciutadania amb l'administració pública i el seu entorn comunitari. Permet tenir tots els canals d'informació, participació i gestió en una sola eina i a més possibilita operar a la nostra ciutat o en qualsevol punt del planeta. A través de la plataforma es pot votar en processos participatius, comprar entrades, rebre informació segmentada, fer tràmits, comptar amb una agenda d'activitats, reportar incidències, reservar una instal-lació esportiva o fer útil tota la informació que els sensors comencen a aportar-nos amb les smart cities.
Succipro (BIOTECH/FARMA): Desenvolupament de fàrmacs per malalties inflamatòries i metabòliques. Son nous fàrmacs, més segurs i eficaços per persones amb malalties cròniques que cursen amb succinat elevat, com la malaltia inflamatòria intestinal, la esteatosi hepàtica no alcohòlica, la diabetis tipus 2 i alguns tipus de càncer.
BStadium (TRAVELTECH&LEISURE): Plataforma d'experiències originals amb continguts exclusius de clubs esportius de futbol. Venda d'experiències pròpies i d'experiències fetes juntament amb els clubs amb els que tenen acords. Fan ús de diferents tecnologies per a una millor i original experiència ( ealitat virtual, realitat augmentada, hologrames, Streaming, etc.). Venda en format digital a través de la plataforma i retail amb el Sportbox.
MICROO (BIOTECH): Barreja d'enzims que s'afegeix als detergents ja disponibles al mercat. Aquests enzims degraden els microplàstics que deixa anar la roba durant el rentat, abans que arribin a l'oceà, d'una forma neta i respectuosa amb el medi ambient. Els productes de la degradació són benignes per a la vida i en arribar a l'oceà, es degraden en productes que poden ser consumits per microorganismes, permetent que es tornin a incorporar a estructures biològiques vives. A més, la solució en si són proteïnes, que funcionen durant el rentat i en arribar a l'oceà poden ser consumits per animals i microorganismes sense suposar cap amenaça.
DRYOX HEALTH (BIOTECH/FARMA): La hiperhidrosi és la sudoració anormal i excessiva, que no necessàriament està relacionada amb la calor o l'exercici. Es proposa una solució via tòpica per combatre el problema de la hiperhidrosi que substitueixi les solucions actuals que en els casos més severs, impliquen cirurgia. Actualment la solució està en assaig clínic Fase II.
Per a més informació podeu enviar un correu electrònic a economistesban@coleconomistes.cat