Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

Notícies

19 jul 2023

Més d’un centenar de persones assisteixen al primer Investment Day organitzat per EconomistesBAN i TecnoCampus

Notícies

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

El parc tecnològic de Mataró TecnoCampus ha acollit el primer Investment Day organitzat per la xarxa de Business Angels del Col·legi d'Economistes de Catalunya EconomistesBAN i Tecnocampus per posar en contacte emprenedors/es i inversors/es i a la qual han assistit més d'un centenar de persones.

 

El director general d'Innovació, Economia Digital i Emprenedoria de la Generalitat de Catalunya Lluís Juncà, el president d'EconomistesBAN Pol Font i el segon tinent d'alcalde i regidor de promoció econòmica de l'Ajuntament de Mataró Sergi Morales han donat la benvinguda a la jornada.

 

A continuació ha tingut lloc una "Pitch Competition" dedicat a emprenedors/es universitaris que han presentat 5 projectes en fase d'idea.

 

Tot seguit emprenedors d'èxit han explicat com han obtingut finançament privat i escalat els seus negocis en una taula rodona moderada pel director general d'Innovació, Economia Digital i Emprenedoria de la Generalitat de Catalunya Lluís Juncà sobre com emprendre amb èxit. D'aquesta manera, els assistents a l'Investment Day han conegut de primera mà les experiències d'Ivan Ramírez, CEO de Netrivals (adquirida per Lengow); Marc Martinell, CEO de Minoryx; Diana Ballart, CEO de The Smart Lollipop i d'Eli Abad, sòcia fundadora de Between Technologies.

 

Posteriorment s'ha celebrat un "Reverse Pitch" en el qual inversors/es de l'ecosistema d'EconomistesBAN i de Tecnocampus han explicat les seves polítiques d'inversió i quins requisits i tipologia d'empreses busquen per invertir en una conversa dinamitzada pel president d'EconomistesBAN Pol Font. Al "Reverse Pitch" hi han intervingut Francesc Navarro, Venture Capital a Itnig; Jordi Turmo, director de Green Ventures de Farside; Eli Abad, inversora de la xarxa de Business Angels d'EconomistesBAN, W4Steam i vocal de Netmentora i Josep Biosca, Investor Community Manager de Ship2B Foundation.

 

Finalment ha tingut lloc pròpiament el Fòrum Inversor d'EconomistesBAN amb la presentació de 8 projectes emprenedors introduïts pel responsable d'EconomistesBAN Enric Serle:

 

ENERGIoT (IoT Energy Efficiency): Solució IoT sense bateria amb sensors i una plataforma analítica perquè els operadors de la xarxa optimitzin els seus actius Milloren el manteniment i l'eficiència de la xarxa, reduint costos i facilitant la integració de renovables. Minimitzem les pèrdues d'energia, millorem la gestió d'incidents i permetem una monitorització completa i rendible de la xarxa. Tenen una tecnologia piezoelèctrica disruptiva per a la recol-leció d'energia que permet que els nostres dispositius siguin més eficients i flexibles que altres solucions. Dispositiu IoT amb patent internacional.

 

ATHOS (Indústria 4.0 / Sportech): Primera marca global en crear solucions de calçat personalitzades i fetes a mida a través de la tecnologia d'impressió 3D i un software patentat. Primer MVP al mercat enfocat als escaladors, que assegura un millor nivell de comoditat, rendiment i redueix significativament el risc de lesions al peu, amb l'objectiu de què els escaladors puguin gaudir d'una experiència d'escalada més còmoda i segura, lliure de les limitacions i el malestar causats per les sabates d'escalada tradicionals.

 

WINAHOST (Traveltech / Proptech): Plataforma Marketplace integrada que resolt end-to-end tots els serveis de reserves de lloguer (pre booking - booking - post booking) . La seva missió és ajudar els propietaris de segones residències a estalviar temps i monetitzar les seves inversions a través de la nostra plataforma col·laborativa que combina les actuals plataformes globals de reserves de lloguer turístic i els serveis de reserves end-to-end. Abarca tot el cicle de la pre-reserva,reserva i post-reserva. Les propietats les connecten a les diferents plataformes ( airbnb, booking, ... ). Enfocats en segones residències i apartaments turístics a Barcelona i a Madrid.

 

INSECTIUS (Indústria 4.0 / Foodtech): Desenvolupem programari d'IA i robots d'automatització per portar la insecticultura al següent nivell. Model de producció circular potenciat amb tecnologia. El seu primer pilot es basa en la producció del Tenebrio molitor en granjes d'insectes, proporcionant un recurs proteic més sostenible. Totes les fases del Tenebrio són aprofitades, amb impacte i residus mínims, ja que fins i tot els seus excrements s'aprofiten com a fertilitzant.

 

PAYMEFY (FINTECH): Eina impulsada per Intel·ligència Artificial que optimitza i automatitza el cicle de recobrament, mitjançant estratègies d'usuari personalitzades, combinant un motor de campanya de comunicació amb un motor de pagament flexible amb diferents passarel·les de pagament. Solució enfocada per ajudar en el procés de recobrament pels sectors de la Banca, financeres, Energia (aigua, llum, gas), telecomunicacions (Internet, telèfon) , Immobiliari (lloguers) , assegurances (companyies i corredories) i Gimnasos.

 

RRRENT ( FASHION / ECONOMIA CIRCULAR): Plataforma digital de lloguer de roba, complements i venta de segona mà . Un armari de luxe en rotació, pagant només pel temps d'ús que realment es fa de la roba. RRRENT Proporciona varietat i qualitat de forma sostenible perquè les usuàries puguin seguir gaudint de la moda de forma responsable y econòmica, podent disposar de 10 conjunts diferents pel preu d'un. Ja estan donant servei a Barcelona, Madrid, Sevilla i València.

 

PYKRS ( Sportech / Fashion IoT): Disseny, desenvolupament i integració de tecnologia per roba tècnica de qualitat i sostenible. Volen solucionar la falta de seguretat en la mobilitat personal, desenvolupant tecnologia que s'integra directament en la nostra roba, de forma que puguem moure'ns segurs i amb total comoditat, sent sempre visibles i estan connectats en cas d'accident. El seu primer producte és una jaqueta controlable per Bluetooth, equipada amb calefacció, amb sistema d'il-luminació actiu, amb sistema de detecció de caiguda, amb un sistema d'alerta a contactes d'emergència, amb sistema de rastreig, resistent a l'aigua , transpirable gràcies a la seva membrana amb "nanoporus", aïllant i paravents i feta amb materials reciclats.

 

BANTING LABS ( HEALTH): Han desenvolupat el primer multisensor integrat que permet una monitorització directa i contínua de la glucosa a la sang per a persones amb diabetis tipus 1. Amb aquest dispositiu mèdic pretenem millorar la qualitat de vida de milions de persones, ja que reduïm el risc d'hipoglucèmia i minimitzem les correccions d'insulina, donant resultat que els nostres pacients estaran un 70% en rang saludable i per tant tinguin més qualitat de vida. És un Medical Device IIb. Cara a futur volen desenvolupar altres MVP pel control de biomarcadors.

 

Si estàs interessat a formar part de la Xarxa de Business Angels del CEC o del Club d'Inversors d'EconomistesBAN o dirigeixes o formes part d'un despatx professional que vol col·laborar amb la xarxa per tal de vehiculitzar-hi inversors i/o emprenedors a través d'EconomistesBAN, pots contactar-nos enviant un correu electrònic a economistesban@coleconomistes.cat

Comparteix-nos:  

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA