Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

Notícies

14 abr 2023

Fòrum inversor EconomistesBAN | edició 56 (projectes liderats per dones)

Notícies

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

La xarxa d'inversors/es privats del Col·legi d'Economistes de Catalunya (CEC) EconomistesBAN va organitzar el 13 d'abril la 56a edició del Fòrum Inversor centrat en projectes liderats per dones, de sectors variats i amb elevat potencial de creixement. Es tracta de la tercera edició del fòrum centrat exclusivament en projectes liderats per dones, amb l'objectiu seguir donant suport a l'emprenedora femenina i a la creació de riquesa i ocupació al territori.

 

El president d'EconomistesBAN Pol Font va donar la benvinguda a les emprenedores i als inversors participants i la directora d'EconomistesBAN Marta Alsinella va presentar els 6 projectes seleccionats:

 

MYMEDICEYE (Sector HealthTech): El nou "passaport sanitari digital". Un repositori documental i d'informació de les dades d'un pacient totalment encriptat i segur. Serveix com a eina de control del propi pacient i que permet compartir el seu perfil complet de forma àgil per ajudar al diagnòstic durant una visita mèdica. Les dades, que es guarden de forma anònima, també es podran fer servir per investigació en l'àmbit de la salut, sempre que el pacient ho autoritzi. El control de les dades sempre són de l'usuari i aquest pot cedir part d'aquest control a "cuidadors" en cas de persones grans i menors al seu càrrec. El valor a futur és la informació que es pot obtenir i monetitzar de totes les dades mèdiques dels usuaris.

 

VIRMEDEX (Sector EdTech, HealthTech, Gaming): Plataforma de software que permet desenvolupar jocs d'entrenament basats en simuladors virtuals. És una solució low-cost que es pot utilitzar de manera massiva i des de qualsevol lloc. L'avantatge competitiva d'aquesta solució és que aposta per la introducció de mecàniques de joc per aconseguir una immersió més intensa, flexible, personalitzable i adaptable a les necessitats de cada hospital i centre de de formació. Sobre aquesta plataforma, disposen d'un primer video-joc de simulació virCPB per a l'entrenament del Bypass Cardiopulmonar, un dispositiu que s'utilitza en cirurgia cardíaca a cor parat per substituir les funcions del sistema cor-pulmó.

 

MYBEATCOACH (Sector SaaS): Coaching Digital via xat i vídeo que permet a l'instant contactar amb un Coach especialitzat que ajuda a augmentar els nivells de motivació, intel·ligència emocional, gestió de l'estrès i l'equilibri entre la vida personal i laboral, millorant la rendibilitat de les empreses. Model B2B enfocat per a Corporates i grans empreses. La seva missió és democratitzar el coaching a tots els nivells de la empresa.

 

LAWWWING (Sector LegalTech): Solució All in One que et permet mantenir sempre actualitzada la teva web a la normativa vigent (RGPD, LOPDGDD, LSSI, etc). Tenen l'objectiu de crear una solució única al mercat per al compliment normatiu de les pàgines web i les botigues en línia. Per això han desenvolupat un programari al núvol que escaneja les pàgines web detectant les necessitats legals d'aquestes, oferint una solució a mida i permanentment actualitzada davant de qualsevol canvi normatiu. A més a més, s'instal·la de forma fàcil mitjançant un plugin o codi.

 

EXPACIA (Sector EdTech i HealthTech): Plataforma de contingut educatiu en realitat virtual per la Formació Professional (VRasS). Per donar resposta a la creixent demanda de nous professionals i donar resposta a la manca d'accés a l'equipament als mòduls pràctics de la FP, es proposa una solució de Virtualització d'entorns de treball i maquinària d'última tecnologia per realitzar simulacions de casos i millorar les competències dels alumnes. Es proposen ser el referent dels continguts formatius immersius donat que millora la comprensió i s'aprèn més ràpid. Solució compatible amb Oculus i Pico. Enfocats en un inici en el sector sanitari i en la imatge per diagnòstic, donat que és el que té més impacte per la manca de maquinària per als alumnes en els mòduls pràctics.

 

DIVERSITY APPS (Impacte Social i Edtech): La inclusió real i de qualitat a l'etapa escolar és un bé per al creixement personal de nens, nenes i joves i fomenta la inclusió social durant la vida adulta. El projecte ha desenvolupat una App per aplicar el mètode de lectura global, basat en un aprenentatge més visual que facilita l'inici de la lectura des de la comprensió. Aquesta metodologia està validada per especialistes en educació especial. Faciliten l'aprenentatge de la lectura i l'estimulació del llenguatge a menors amb necessitats educatives especials a través de la tecnologia. La seva missió és treballar per una educació inclusiva i equitativa tenint com a base l'aprenentatge de la lectura.

 

A la tercera edició del Fòrum Inversor d'EconomistesBAN especial de projectes liderats per dones emprenedores també ha tingut lloc una entrevista amb Emma Vallespinós, periodista i autora de l'assaig "No lo haré bien. Cómo aprendimos las mujeres a no confiar en nosotras mismas", a càrrec de l'economista membre del Comitè Permanent de la Comissió d'Economia de la Igualtat i la Diversitat del CEC Rosaura Jiménez. Emma Vallespinós ha destacat que "moltes dones patim el síndrome de l'impostora que es podria qualificar també del 'no ho faré bé crònic' que fa que sovint rebutgem oportunitats per por a l'error o que ho passem molt malament quan acceptem un repte". Vallespinós s'ha mostrat convençuda que "més enllà del component de la personalitat de cadascú, hi ha un component estructural del que hem après les dones a nivell social". "Com a dones, hem d'acabar amb la desconfiança i la inseguretat dient que sí a tot allò que faríem si ens sentíssim còmodes fent-ho", ha conclòs.

 

Finalment, la Tech Entrepreneurship Team Leader a ACCIÓ i membre de la Comissió d'Emprenedoria i Creació d'Empresa del CEC Begoña Perdiguero ha destacat algunes conclusions de l'acte, entre les quals el fet que "els sis projectes presentats al fòrum desmenteixen alguns grans tòpics en relació als projectes liderats per dones com que no tenen tanta ambició a l'hora de buscar finançament o que no tenen component tecnològic".

 

Per a més informació sobre els fòrums d'inversió d'EconomistesBAN podeu enviar un correu electrònic a economistesban@coleconomistes.cat

Comparteix-nos:  

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA