Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

Notícies

11 mai 2023

Experiències de Comptabilitat Analítica en Hospitals del SISCAT

Notícies Economia de la Salut

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

Els sistemes de comptabilitat analítica esdevenen una eina bàsica de suport al control de gestió de les entitats sanitàries. Són vestits a mida que es doten les organitzacions i que cerquen com a objectiu fonamental donar resposta a la quantificació dels costos de les diferents activitats que es realitzen, dels diferents serveis assistencials i no assistencials, dels processos productius que es desenvolupen, dels episodis, de les patologies, dels problemes de salut i dels pacients que s'atenen. Tot i ser vestits a mida que permeten treballar en la millora de l'eficiència en la prestació dels serveis assistencials, sí que les metodologies per a obtenir dades de costos en els diferents nivells poden ser comunes i permetre comparabilitat entre les diferents organitzacions sanitàries en ares a poder disposar de dades de benchmarking. També és molt rellevant disposar d'eines d'anàlisi de les dades obtingudes en els sistemes de comptabilitat analítica, eines de business intelligence que ens permetran analitzar de forma visual i àgil les dades del passat i eines de business analytics (variables, models matemàtics, simulacions d'escenaris, anàlisi predictiu, algorismes) que ens han de permetre també anticipar-nos a escenaris futurs.

Per començar, quatre organitzacions sanitàries (Consorci Parc de Salut Mar, Althaia, Hospital de Sant Pau i l'Institut Català de la Salut) han volgut compartir la seva experiència i metodologia en l'obtenció de costos hospitalaris i ens regalen un vídeo en el que ho expliquen detingudament.

 

 

 

 

 

Desitgem que moltes altres organitzacions sanitàries del SISCAT (sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya) comparteixin la seva experiència i se sumin a aquesta iniciativa que valorem molt positivament.

Des de la Comissió d'Economia de la Salut del Col·legi d'Economistes de Catalunya volem contribuir a estendre el coneixement en relació a la comptabilitat analítica de les entitats que configuren el SISCAT amb l'intercanvi d'experiències, metodologies i eines. Aquesta serà la primera de les iniciatives que pensem endegar en aquesta direcció.

Miquel Arrufat Vila
President de la Comissió d'Economia de la Salut del Col·legi d'Economistes de Catalunya

Comparteix-nos:  

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA