Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • Anna J. Schwartz, una de les economistes més prolífiques i influents en l’àmbit monetari i bancari, protagonista al gener de l’exposició de dones economistes del Col·legi

Notícies

8 gen 2021

Anna J. Schwartz, una de les economistes més prolífiques i influents en l’àmbit monetari i bancari, protagonista al gener de l’exposició de dones economistes del Col·legi

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

La mostra de la Comissió d'Economia de la Igualtat i Diversitat del Col·legi d'Economistes de Catalunya patrocinada per Basi Group i que té per objectiu destacar les aportacions a la societat i a la ciència econòmica que han realitzat les dones economistes es centra durant el mes de gener en la figura d'Anna J. Schwartz.

 

Anna J. Schwartz va mostrar interès per l'economia des de la seva adolescència. El 1934 es va graduar al Barnard College i, un any més tard, va obtenir el màster per la Universitat de Columbia. El 1941 es va incorporar a l'equip de la National Bureau of Economic Research (NBER), feina que va combinar amb la docència en diverses universitats, com el Brooklyn College, el Baruch College, el Hunter College, o la Graduate School of Arts and Science de la Universitat de Nova York.

 

Durant els anys quaranta, Schwartz va treballar en un terreny relativament nou com era l'economia empírica. Per fer-ho comptava amb un petit equip on destacava Arthur Burns, el qual va introduir Schwartz a l'estudi sobre el paper del diner en el cicle econòmic. Va ser aleshores quan es va iniciar la col·laboració amb Milton Friedman.

 

Schwartz i Friedman s'endinsaren en una matèria cabdal en el pensament de Friedman sobre els factors monetaris. Conjuntament, van establir les bases teòriques i estadístiques de l'afirmació més coneguda de Friedman "el diner importa". El monetarisme de Friedman va començar a ser reconegut a partir de la seva feina amb Schwartz.

 

La llarga llista d'investigacions de Schwartz l'acrediten com una de les economistes més prolífiques i influents en l'àmbit monetari i bancari. Schwartz va rebre nombroses distincions al llarg de la seva vida, d'entre les quals destaquen sis doctorats honoris causa. Va ser presidenta de la Western Economic Association, Distinguished Fellow de la American Economic Association l'any 1993, directora de la US Gold Comission i Honorary Fellow del Institute of Economic Affairs el 1997.

 

La mostra de dones economistes, que té per objectiu donar a conèixer 12 dones economistes que han tingut un paper rellevant al llarg de la història i la contribució de les quals ha estat sovint ignorada o relegada a un segon pla, es va inaugurar el 8 de març de 2020 coincidint amb el Dia Internacional de la Dona amb la col·legiada de Mèrit del Col·legi d'Economistes de Catalunya Mercè Sala. A l'abril li va prendre el relleu Rosa Luxemburg, al maig Mary Paley Marshall, al juny Beatrice Potter Webb, al juliol Clara Elizabeth Collet, a l'agost Elizabeth Boody Schumpeter, al setembre Joan Violet Robinson, a l'octubre Elinor Ostrom, al novembre Edith Penrose i al desembre de Harriet Hardy Taylor Mill.

 

Anna J. Schwartz és ara la protagonista i el plafó on s'exposen les seves principals contribucions es podrà veure durant el mes de gener al hall d'entrada de la seu del Col·legi d'Economistes de Catalunya a Barcelona.

Comparteix-nos:  

Cerca en 1 click

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA