Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • El Col·legi d'Economistes de Catalunya, la Generalitat de Catalunya, el CREAF i l’IRBio-UB alerten que les empreses catalanes no perceben el risc associat a la pèrdua de la biodiversitat [VIDEO]

Notícies

17 feb 2022

El Col·legi d'Economistes de Catalunya, la Generalitat de Catalunya, el CREAF i l’IRBio-UB alerten que les empreses catalanes no perceben el risc associat a la pèrdua de la biodiversitat [VIDEO]

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

El Col·legi d'Economistes de Catalunya, el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya mitjançant la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural i el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible, el Centre de Recerca en Ecologia i Aplicacions Forestals (CREAF) i l'Institut de Recerca de la Biodiversitat (IRBio) de la Universitat de Barcelona han organitzat una jornada virtual sobre la pèrdua de la biodiversitat i el seu impacte en les empreses. A la jornada s'ha presentat el context global i el marc regulador per impulsar la integració dels aspectes relacionats amb la biodiversitat i el capital natural en la presa de decisions i la gestió dels riscos i oportunitats, així com la implicació del sector empresarial en la conservació de la natura.


El degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya (CEC) Carles Puig de Travy i el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya Marc Vilahur han donat benvinguda a la jornada, moderada per la presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat del CEC Ana Garcia.

David Álvarez, director executiu d'Ecoacsa -entitat que divulga, fomenta i impulsa la integració del capital natural i la transició cap a la sostenibilitat en empreses i organitzacions- s'ha centrat en el context global i regulador per impulsar la implicació del sector empresarial en la conservació i el finançament de la natura.


A continuació, la tècnica d'Ecoacsa Iris Fernández ha comentat les principals conclusions d'una anàlisi de com els impacta i com depenen de la biodiversitat els principals sectors econòmics catalans.


La jornada ha comptat amb les intervencions de representants del Consell General de Cambres de Catalunya i de les patronals Foment del Treball Nacional i Cecot.


El director gerent del Consell General de Cambres de Catalunya Narcís Bosch ha comentat que "el sector empresarial de Catalunya encara no percep la biodiversitat com un factor estratègic per a la presa de decisions" i ho ha atribuït al fet que "la majoria són petites i estan centrades en d'altres qüestions més urgents". Bosch ha destacat que "les noves obligacions europees en matèria de finances i sostenibilitat poden impulsar la consciència empresarial en relació a la natura".


El director de Desenvolupament Sostenible de Foment del Treball Salvador Sedó ha apuntat que "les companyies ja són conscients que han de canviar el seu model de negoci incorporant el respecte a la biodiversitat" i ha afegit que "l'administració no només ha d'apostar pel conservacionisme sinó que també ha d'afavorir l'activitat econòmica". Sedó ha afirmat que "seria interessant establir una ruta de la biodiversitat en l'empresa on es detallés en quins punts i activitats del cicle productiu s'afecta la biodiversitat".


L'assessor en matèria de medi ambient de Cecot Jordi Costa ha assegurat que "el 95% de les pimes no han vist l'amenaça i l'oportunitat que els representa la conservació de la biodiversitat, en línia del que passa en el conjunt de la societat" i ha demanat "tangibilitzar aquest concepte per acostar-lo millor a les empreses". Costa s'ha mostrat convençut que "la gran assignatura pendent és fer entendre al teixit empresarial els riscos associats a la pèrdua de la biodiversitat".


El director del CREAF Joan Pino ha resumit les principals conclusions de la jornada destacant "la poca percepció per part de les empreses catalanes del risc associat a la pèrdua de la biodiversitat" així com "l'absència de mecanismes de valoració del capital natural que puguin ser incorporats al compte de resultats de les empreses". Pino ha subratllat que "els riscos i les oportunitats associats a la biodiversitat són per a tots els sectors i per a totes les dimensions d'empresa" i ha afegit que "la col·laboració és clau".


Finalment, el degà del CEC Carles Puig de Travy ha clos la jornada comentant que "des del Col·legi estarem al costat dels professionals i de les empreses amb totes les noves regulacions associades al canvi de paradigma vers la sostenibilitat com serà la nova directiva europea d'informació financera. Puig de Travy ha finalitzat la sessió fent una crida a "viure amb harmonia amb la natura".

 

[+] veure nota de premsa

 

 

 

Comparteix-nos:  

Cerca en 1 click

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA