Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • El Col·legi d’Economistes de Catalunya lamenta profundament la mort de l’exdegà Joan Amat

Notícies

9 feb 2024

El Col·legi d’Economistes de Catalunya lamenta profundament la mort de l’exdegà Joan Amat

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

5 punts

 1  Vots

El Col·legi d'Economistes de Catalunya (CEC) lamenta profundament la mort aquest divendres 9 de febrer als 98 anys de Joan Amat, un dels economistes més importants de Catalunya i que va ser degà de l'entitat l'any 1983.

 

Amat, que era doctor en Economia i Dret, i va ser professor de Política Fiscal a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), va estar vinculat més de 50 anys al món financer, des que va entrar a la Banca Arnús el 1940 fins la fusió de la Caixa d'Estalvis i Mont de Pietat de Barcelona amb la Caixa de Pensions per a la Vellesa i d'Estalvis de Catalunya i Balears per a convertir-se en La Caixa.

 

El 1983 es va convertir en degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya, quan el degà i vicedegà de la Junta de Govern d'aquell moment es van integrar en el Govern espanyol. Tal i com el pròpi Amat va explicar en el marc de la celebració del 45è aniversari del CEC el passat mes de novembre, l'objectiu del seu deganat va ser acabar el mandat que va heretar i consolidar el projecte que s'havia iniciat per a impulsar l'exercici lliure de la professió d'economista.

 

El degà del CEC, Carlos Puig de Travy, ha afirmat que "avui és un dia molt trist per l'economia catalana". "Joan Amat era un gran amic, un gran company, una gran persona, intel-ligent, íntegra, honesta, educada, respectuosa i molt alegra. El Col-legi ha tingut la sort de comptar sempre amb el seu suport incondicional i la seva saviesa, i ha estat i seguirà sent una font d'inspiració per a tots nosaltres. En aquests moments de dolor, volem estar al costat de la seva família", ha assenyalat el degà.

Comparteix-nos:  

Cerca en 1 click

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA