Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • El CEO del Girona FC Ignasi Mas-Bagà, a la seu de Girona del CEC en el segon debat del cicle “Apunts d’Empresa”

Notícies

30 set 2022

El CEO del Girona FC Ignasi Mas-Bagà, a la seu de Girona del CEC en el segon debat del cicle “Apunts d’Empresa”

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

5 punts

 1  Vots

La seu del Col·legi d'Economistes de Catalunya a Girona organitza un cicle de debats que, amb el títol "Apunts d'empresa", vol acostar als col·legiats i col·legiades de les comarques gironines les experiències de companyies que destaquen en els seus respectius sectors.


La segona conferència del cicle la va protagonitzar Ignasi Mas-Bagà, CEO del Girona FC, per parlar dels seus reptes com a director general del club, de gestió d'entitats esportives, motivació d'equips i adaptació a l'entorn, entre d'altres qüestions.


Mas-Bagà va recordar que l'equip de futbol Girona FC és una entitat constituïda l'any 1930 que al complir els 87 anys va pujar a la primera divisió del futbol espanyol. Aquell mateix any va ser adquirit a parts iguals pel City Football Group i el Girona Football Group, de Pere Guardiola, el germà de l'ex entrenador del Barça. S'hi va mantenir dos anys i va tornar a baixar a segona.


El CEO del Girona va explicar que l'any 2020 es va reestructurar l'accionariat del club, amb l'entrada d'un nou soci que es va quedar amb el 35% de les accions, passant el City FG a tenir el 47% i el Girona FG el 16%. Aquest nou soci ja era propietari del Club Bolívar, el més important del país, adquirit amb la intenció de millorar la situació dels joves amb menys recursos econòmics de Bolívia.
Segons Mas-Bagà, el fet que el club sigui part d'un grup internacional composat per onze equips de futbol de tot el planeta, on sis d'ells varen guanyar les seves respectives lligues la temporada anterior, li dona una garantia de solvència especial, tan esportiva com econòmica, ja que es pot aprofitar de la cessió de jugadors entre els equips i del saber fer del club principal, el Manchester City, comprat inicialment per 800M€ i actualment amb un valor de 5.000M€.


El director general del Girona FC ha remarcat que enguany l'equip ha tornat a pujar a primera divisió, fet que li dona un gran impuls econòmic i grans perspectives de futur, donat que els fons que arriben de La Liga per drets de imatge són molt més importants que els que es reben en la segona divisió, arribant a ser un 640% més d'ingressos. L'altre font d'ingressos són els patrocinis, també amb imports més elevats quan es pertany a la primera divisió. Tot i l'avantatge que per una empresa pot representar, Ignasi Mas-Bagà creu que encara s'ha de treballar molt per convèncer al teixit empresarial gironí de la inversió -no despesa- que representa algun tipus de patrocini al club com a trampolí per incrementar les seves vendes i ser més conegut arreu. La que sí que ha apostat en el patrocini ha estat l'empresa Gosbi, una empresa empordanesa dedicada a l'alimentació de mascotes. En aquest sentit, considera que les administracions haurien d'ajudar al club d'una manera més activa, aprofitant que porta el nom de la ciutat i l'impuls econòmic que representa per tot el territori.


Els objectius econòmics del club estan dirigits a realitzar inversions per valor de 22M€, principalment a la construcció de la ciutat esportiva, per poder centralitzar els camps d'entrenament de tots els equips, amb gairebé 400 jugadors i jugadores de totes edats i categories. També espera ser autosostenibles, és a dir, tenir guanys i generar prou tresoreria per poder atendre totes les obligacions de pagament, tan amb jugadors com amb proveïdors. Un altre objectiu a més llarg termini seria la construcció d'un nou estadi més gran i convertir-lo en un centre de negocis, on les empreses en poguessin fer ús per a les seves accions promocionals.

El CEO del Girona FC va comentar que els objectius esportius passarien per mantenir-se a la primera divisió el primer any, i consolidar-s'hi en els anys següents, amb previsions d'estar a la meitat de la classificació. També es voldria convertir en un club que forgi jugadors d'elit que puguin fer el salt a clubs més importants, el que podria també representar algun guany econòmic.


En definitiva, Ignasi Mas-Bagà s'ha mostrat convençut que "si ho sabem explotar convenientment, es plantegen bones perspectives econòmiques i esportives per tot el territori gironí -i comarques veïnes-, amb tres esports -futbol, bàsquet i hoquei- a les posicions d'èlit de les lligues espanyoles, seguits de prop pel ciclisme, que cada vegada atrau a més seguidors internacionals".

Comparteix-nos:  

Cerca en 1 click

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA