Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • El Col·legi d’Economistes de Catalunya distingeix Xavier Vives com a col·legiat de Mèrit i Aurora Catà com a col·legiada d’Honor 2022

Notícies

24 oct 2022

El Col·legi d’Economistes de Catalunya distingeix Xavier Vives com a col·legiat de Mèrit i Aurora Catà com a col·legiada d’Honor 2022

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

3 punts

 1  Vots

El Col·legi d'Economistes de Catalunya (CEC) distingeix la tasca dels professionals de l'economia i l'empresa amb diversos premis i reconeixements que es lliuren cada any en el marc de la Jornada dels Economistes.


Enguany, la Junta de Govern del CEC ha acordat nomenar col·legiat de mèrit 2022 Xavier Vives per la seva trajectòria en el món acadèmic i les seves aportacions en diferents àmbits de l'economia. Els seus camps d'interès són l'economia industrial i la seva regulació, l'economia de la informació, banca i economia financera, qüestions sobre les quals ha publicat nombrosos articles en revistes internacionals. Actualment, la seva investigació es centra en la relació entre competència i innovació, regulació i crisis bancàries, formació de preus als mercats financers i política de defensa de la competència.


Professor d'Economia i Finances, titular de la Càtedra Abertis de Regulació, Competència i Polítiques Públiques i director acadèmic del Public-Private Sector Research Center de l'IESE Business School, Xavier Vives és Doctor en Economia per la Universitat de Califòrnia (Berkeley) i col·labora en grups de recerca de diverses associacions i institucions europees. Col·legiat al Col·legi d'Economistes de Catalunya (CEC) des de l'any 1987, Xavier Vives va formar part del Comitè Científic del tercer Congrés d'Economia i Empresa de Catalunya organitzat pel CEC amb el lema "Cap a un model eficient i equitatiu".


La Junta de Govern del CEC també ha nomenat col·legiada d'honor 2022 l'enginyera industrial Aurora Catà en reconeixement a la seva trajectòria com a alta executiva i consellera de grans empreses i institucions, així com pel seu paper en la confecció de la candidatura guanyadora de Barcelona per organitzar la 7ª edició de la Copa Amèrica deVela que es celebrarà a Barcelona l'any 2024. Amb la distinció de col·legiat d'honor, el CEC vol reconèixer professionals de disciplines que no són la de l'economia però que fan aportacions destacades per a la millora de la professió i de la ciència econòmica.


Fins el juny del 2022 va ser presidenta de Barcelona Global, associació privada, independent i sense ànim de lucre formada per professionals, empreses, centres de recerca, emprenedors, escoles de negocis, universitats i institucions culturals de Barcelona. Com a presidenta de Barcelona Global, Aurora Catà va tenir un paper clau en la confecció de la candidatura guanyadora de Barcelona per organitzar la 37ª edició de la Copa Amèrica de vela que es celebrarà a Barcelona l'any 2024. El passat mes de setembre els organitzadors de la Copa Amèrica, America's Cup Events Barcelona, van confirmar el nomenament d'Aurora Catà com a vicepresidenta de la companyia.

 

També és consellera independent del Banc Sabadell, Repsol, Cellnex Telecom i Atrys Health.


El Col·legi d'Economistes de Catalunya lliurarà aquest i d'altres premis en el marc del Sopar dels Economistes que tindrà lloc el 27 d'octubre a Barcelona.


[+] veure nota de premsa

Comparteix-nos:  

Cerca en 1 click

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA