Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • El Col·legi d’Economistes de Catalunya inaugura el curs acadèmic 2021-2022 de l’Aula d’Economia i Empresa [VIDEO]

Notícies

7 oct 2021

El Col·legi d’Economistes de Catalunya inaugura el curs acadèmic 2021-2022 de l’Aula d’Economia i Empresa [VIDEO]

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

El Col·legi d'Economistes de Catalunya (CEC) va inaugurar oficialment el curs 2021/2022 de l'Aula d'Economia amb un acte online presidit pel degà Oriol Amat.


El secretari acadèmic del Col·legi d'Economistes de Catalunya, Martí Garcia, va presentar el curs destacant que "l'objectiu de l'Aula d'Economia i Empresa és facilitar, principalment als membres del Col·legi i als seus col·laboradors, la possibilitat d'actualitzar els coneixements necessaris per a l'exercici de l'activitat professional per tal de donar resposta a les necessitats de l'empresa i de les institucions i organitzacions en general". Garcia també va subratllar que "els cursos organitzats per l'Aula aporten un enfocament pràctic i són impartits per professionals i acadèmics experts".
Durant el curs 2021-2022 es mantindrà tant per a col·legiats com per a no col·legiats l'oferta de cursos a les aules de Barcelona i les seus territorials en format híbrid. Tot plegat en la modalitat de cursos curts d'actualització professional com en cursos d'especialització de mitja i llarga durada en els àmbits de la fiscalitat, comptabilitat, mercantil, auditoria, gestió d'empreses i despatxos, TICs i digitalització o habilitats personals.


El secretari acadèmic del CEC va fer balanç dels primers 9 mesos del 2021 destacant que "en termes absoluts, de gener a setembre de 2021 4.071 alumnes han seguit els cursos organitzats pel Col·legi, el que significa un increment del 20% respecte al mateix període de l'any anterior". Martí Garcia va explicar que el 77% dels cursos s'han ofert en streaming a través de la plataforma Zoom, un 16% s'han realitzat en format híbrid i un 7% s'han fet exclusivament en format presencial. Finalment, Martí Garcia va apuntar que "en l'àmbit de la formació online que s'ofereix des de la plataforma del Consejo General de Economistas, 891 persones han seguit un total de 260 cursos".


L'acte oficial d'inauguració del curs 2021-2022 de l'Aula d'Economia va comptar amb una conferència sobre perspectives economicofinanceres i escenaris de futur a càrrec de l'economista i catedràtic d'Economia d'ESADE-Universitat Ramon Llull F. Xavier Mena. Mena va afirmar que "les perspectives econòmiques 2021-2022 projecten la consolidació de la recuperació global després de l'impacte de la pandèmia". En aquest sentit va recordar que "els governs han instrumentat una política fiscal molt expansiva que incrementarà l'endeutament públic i la pressió fiscal" i va afegir que "les autoritats monetàries dels Bancs Centrals ja anuncien la retirada progressiva dels estímuls i la normalització del tipus d'interès per contenir la inflació".


El catedràtic d'Economia d'ESADE-URL va admetre que "encara hi ha amenaces com les conseqüències del xoc d'oferta i demanda que ha trencat les cadenes de valor del comerç global, l'increment del preu de l'energia o els desequilibris que es plantegen a l'economia xinesa".


F. Xavier Mena va subratllar que "els fons Next Generation EU són una oportunitat per a la millora de la competitivitat" i va assegurar que "l'estratègia proactiva davant el nou entorn determinarà les economies, sectors i empreses guanyadors i perdedors". A més va apuntar que "a mitjà i llarg termini, els canvis del comportament social i organitzatiu projecten uns escenaris que consolidaran el teletreball i la connectivitat, així com la compra online".


F. Xavier Mena va cloure afirmant que "el 2021-2022 encara serà un laberint i no serà fàcil trobar el camí de sortida, per això és important no equivocar-se en les mesures que s'han de prendre a nivell governamental, corporatiu, professional o personal".