Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • Enric Fernández, Núria Mas, Sofía Rodríguez i Toni Roldán coincideixen que les mesures de suport a les empreses han estat determinants per limitar la destrucció de teixit productiu [VIDEO]

Notícies

9 jun 2021

Enric Fernández, Núria Mas, Sofía Rodríguez i Toni Roldán coincideixen que les mesures de suport a les empreses han estat determinants per limitar la destrucció de teixit productiu [VIDEO]

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

El Col·legi d'Economistes de Catalunya ha organitzat una sessió virtual centrada en la situació empresarial post COVID amb la participació de l'economista en cap de CaixaBank Enric Fernández, la professora de l'IESE i Consellera del Banc d'Espanya Núria Mas, l'economista en cap del Banc Sabadell i membre de la Junta de Govern del Col·legi d'Economistes de Catalunya Sofía Rodríguez i el director del Centre de Polítiques Econòmiques EsadeEcPol Toni Roldán.


En primer lloc s'ha fet una valoració de la situació financera de partida de les empreses espanyoles i com s'han vist afectades per la crisi. Enric Fernández, Núria Mas, Sofía Rodríguez i Toni Roldán han coincidit a apuntar que abans de la crisi sanitària, el sector empreses gaudia, en general, d'una posició de relativa fortalesa. En relació a les mesures de política econòmica adoptades en suport a les empreses, els quatre participants del debat han coincidit que les mesures aprovades en la primera fase de la pandèmia, entre les quals destaquen els ICOs i els ERTOs, van ser fonamentals per contenir l'impacte econòmic, financer i social de la crisi. Segons Enric Fernández, Núria Mas, Sofía Rodríguez i Toni Roldán, aquestes mesures es van centrar en evitar la materialització dels riscos de liquiditat i ho van fer amb eficàcia. Han opinat que resulta positiu que s'hagin establert ajudes directes, encara que hagin arribat més tard que als principals països europeus i la seva quantia hagi estat menor (7.000 milions d'euros), per la qual cosa han defensat que hauria d'existir certa flexibilitat en el volum de fons si se'n necessitessin més.


Finalment, a la sessió s'ha parlat de què s'hauria de fer a partir d'ara per donar suport a les empreses. Tots han coincidit que la política econòmica ha de continuar salvaguardant el teixit productiu mentre duri el xoc. Els ponents del debat han assegurat que és important reduir les traves administratives per a la realització de l'activitat empresarial i que la política econòmica contribueixi a millorar la productivitat del teixit productiu i amb això incidir en aspectes com la grandària i la innovació de les empreses.


La sessió, a la qual ha donat la benvinguda l'exdegà del Col·legi d'Economistes de Catalunya Anton Gasol, ha estat la segona d'un cicle de tres conferències titulat "Economia espanyola: mirades de llarg termini" que es va iniciar el 6 de maig analitzant els fons de recuperació europeus i que acabarà el 13 de juliol abordant les polítiques per a la cohesió social.

 

[+] veure nota de premsa