Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • Experts del sector elèctric apunten en un debat virtual al Col·legi que la volatilitat del preu de la llum persistirà com a mínim fins a mitjans del 2022 [VIDEO]

Notícies

10 des 2021

Experts del sector elèctric apunten en un debat virtual al Col·legi que la volatilitat del preu de la llum persistirà com a mínim fins a mitjans del 2022 [VIDEO]

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

La Comissió d'Economia i Sostenibilitat del Col·legi d'Economistes de Catalunya i la Taula Interprofessional de l'Energia han organitzat un acte virtual per parlar de l'augment dels preus de l'energia elèctrica i el paper que hi juga la regulació del mercat marginalista en què s'ha apuntat que la volatilitat dels preus persistirà de ben segur fins a mitjans del 2022.


En primer lloc, l'economista i catedràtic de Regulació, Competència i Polítiques Públiques de l'IESE Xavier Vives ha destacat que "amb una regulació i un disseny del mercat adequats, juntament amb l'ajuda de la innovació i la tecnologia, hauríem d'aconseguir disposar d'energia verda, econòmica i segura".

 

Seguidament, l'enginyer industrial i expert independent de la Comissió Europea Francesc Bonvehí ha abordat el context del sistema elèctric espanyol apuntant que "és molt difícil fer previsions en relació a l'evolució del mercat energètic el 2022 per la persistència del dèficit de tarifa, una gran dependència del gas natural i un cert immobilisme de la Comissió Europea en aquesta qüestió".


A continuació, l'economista i president de l'associació 'Economistas frente a la crisis' Jorge Fabra i l'enginyer industrial i soci responsable d'Energia i Recursos Naturals de KPMG-España Carlos Solé han debatut sobre el mercat marginalista. Jorge Fabra ha proposat que "s'introdueixin subhastes a llarg termini per estabilitzar els preus", mentre que Carlos Solé ha proposat "deixar funcionar el mercat perquè els agents prenguin decisions i s'ajustin en el disseny a les necessitats que vagin sorgint".


A l'acte també hi han intervingut el conseller de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) Pep Salas, la directora de l'Institut Català d'Energia (ICAEN) Marta Morera, president de l'Associació d'Empreses Elèctriques (ASEME) Oriol Xalabarder i el membre de la Comissió d'Energia del Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials de Catalunya Lluís Pinós. Pep Salas ha apuntat que "els comercialitzadors independents haurien de poder accedir a la generació independent d'energia per incrementar els nivells de competència". Marta Morera ha demanat "preveure i cobrir l'electrificació de la demanda amb energies renovables". Oriol Xalabarder ha afirmat que "les empreses elèctriques tenim el repte d'acostar el funcionament del sistema al consumidor". Lluís Pinós ha proposat "introduir als mercats majoristes mercats a llarg termini per frenar la volatilitat".


La vicedegana del Col·legi d'Economistes de Catalunya (CEC) Àngels Fitó ha donat la benvinguda a l'acte, moderat per la presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat del CEC Ana Garcia.

 

[+] veure nota de premsa

 


Comparteix-nos:  

Cerca en 1 click

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA