Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • La Jornada dels Economistes de Tarragona 2023 destaca la sostenibilitat com a nou paradigma i les oportunitats que aporten els canvis de l’entorn per a afavorir el benestar

Notícies

17 nov 2023

La Jornada dels Economistes de Tarragona 2023 destaca la sostenibilitat com a nou paradigma i les oportunitats que aporten els canvis de l’entorn per a afavorir el benestar

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

La seu de Tarragona del Col·legi d'Economistes de Catalunya (CEC) ha celebrat aquest divendres 17 de novembre la 28è edició de la Jornada dels Economistes, dedicada enguany a la contribució dels economistes al benestar i el progrés. L'acte, al que ha assistit un centenar de persones, ha estat inaugurat pel president de la seu de Tarragona del CEC, Miquel Àngel Fúster, i el degà de la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat Rovira i Virgili, Antonio Terceño.

 

Fúster ha afirmat que el context actual, amb una inflació i uns tipus d'interèsalts, la crisi climàtica, els fluxes migratoris i la guerra a Ucraïna, entre altres elements, no permet veure "un futur gaire optimista". Però ha assenyalat que l'objectiu ha de ser el de la realitat compartida i "no posar-nos a l'esquena la nova realitat". Terceño, de la seva banda, ha manifestat que "el nou paradigma és ara la sostenibilitat" perquè l'objectiu de maximitzar els beneficis ha quedat desactualitzat. Per això, les empreses han d'anar en aquesta direcció "amb convenciment".

 

Posteriorment, un grup d'experts ha mantingut una conversa en la qual ha examinat la capacitat dels economistes per a afavorir la qualitat de vida de la ciutadania, al mateix temps que s'adapten als canvis de l'entorn. El debat ha estat moderat per Fúster i per Mercedes Teruel, vicepresidenta del Comitè Executiu de la seu de Tarragona del CEC.

 

La vicedegana del CEC i rectora de la Universitat Oberta de Catalunya, Àngels Fitó, ha explicat que el rol de l'economista no s'entén sense la perspectiva ecosistèmica. "No només veiem el món en números, necessitem tenir present un conjunt de disciplines per tenir la capacitat del que passa al nostre món". En la seva opinió, "el mercat de treball està en procés de transformació i el mapa competencial està canviant". En aquest sentit, "la oportunitat dels economistes en aquest context està en com interactua l'economia amb els altres sectors".

 

Manel Sanromà, doctor en Astrofísica, llicenciat en Humanitats, professor de la Universitat Rovira i Virgili i president del Consell Social de CIVICAi, ha assegurat que "estem davant de la revolució tecnològica més gran que ha viscut mai la humanitat", principalment per la irrupció de la intel·ligència artificial". "És un canvi d'època i això es tradueix en oportunitats per a tothom", però Sanromà ha advertit que "aquesta revolució està deixant el lideratge en mans de molt poques empreses".

 

Davant els reptes que enfronta la societat, Joan Tugores, catedràtic d'Economia i exrector de la Universitat de Barcelona, ha posat en valor el rol del món acadèmic a l'hora de formar els nous economistes. En la seva opinió, la professió dels economistes és la principal a l'hora "interpretar la història a futur, entendre els progressos, aplicar un realisme cru i un pragmatisme lúcid".

 

El degà del CEC, Carlos Puig de Travy, ha estat l'encarregat de fer la cloenda.

 

Després de la Jornada dels Economistes s'ha celebrat el Sopar dels Economistes, durant el que s'ha distingit a les persones que porten 25 i 60 anys col·legiades, s'ha fet entrega dels següents guardons:

  • Economista d'Empresa de l'any: Fernando Campa Planas
  • Despatx Professional de l'any: Mestre Economistes SL-ETL GLOBAL ADD | Arnau Farré Andreu, soci director, i Miquel Mestre LLop, exsoci i fundador
  • Millor Currículum Universitari de l'any: Laura Díaz Alba
  • Millor Trajectòria Personal i Professional: Javier Sancho Hernández

 

Comparteix-nos:  

Cerca en 1 click

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA