Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • L’exposició ‘Dones Economistes’ arriba a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya

Notícies

21 set 2022

L’exposició ‘Dones Economistes’ arriba a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

La Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCCC) acull fins la primera setmana d'octubre l'exposició 'Dones economistes' impulsada pel Col·legi d'Economistes de Catalunya i la Societat Catalana d'Economia.

La inauguració de la mostra ha comptat amb les intervencions de la vicedegana del Col·legi d'Economistes de Catalunya Àngels Fitó i del president de la Societat Catalana d'Economia Eduard Arruga en un acte conduït per la vicedegana de la Facultat d'Empresa i Comunicació de la UVic-UCC Ana Palomo.

En la seva intervenció, la vicedegana del CEC Àngels Fitó ha assenyalat que "tot i que la paritat va guanyant terreny en el món de l'empresa, aquesta encara avança molt a poc a poc" ja que "malgrat les dones es van incorporant als àmbits acadèmics i laborals en l'entorn de l'empresa, són encara molt poques les que accedeixen als llocs de presa de decisions". Per la seva banda, el president de la Societat Catalana d'Economia, Eduard Arruga ha resumit els objectius de la mostra en quatre conceptes: "reconeixement, justícia, difusió i exemplaritat".

Els panells estaran exposats a l'Espai Vernis fins al 30 de setembre i, durant la primera setmana d'octubre, se'n traslladarà una selecció a la Facultat d'Empresa i Comunicació de la UVic.


El Col·legi d'Economistes de Catalunya (CEC), per iniciativa de la seva Comissió d'Economia de la Igualtat i Diversitat amb el patrocini de Basi Group, va impulsar l'any 2020 una exposició centrada en dones economistes de diverses èpoques que han fet aportacions rellevants en la ciència econòmica i en la societat. Posteriorment, la Societat Catalana d'Economia (SCE), amb la col·laboració de la Secretaria Científica de l'Institut d'Estudis Catalans, es va adherir a la iniciativa del CEC ampliant l'exposició amb totes les economistes catalanes biografiades al Diccionari d'economistes catalans, editat per la SCE.


L'exposició consisteix de 26 panells en què es glossen les trajectòries de 15 economistes catalanes i 11 economistes estrangeres. Entre elles hi ha Premis Nobel, fundadores d'institucions de referència com la London School of Economics o autores de treballs revolucionaris, entre altres.

 

Després d'exposar-se al Claustre de la Casa de Convalescència de l'Institut d'Estudis Catalans, s'ha iniciat una itinerància que portarà la mostra a les diverses facultats d'economia i empresa de les universitats del conjunt del territori.

 

Comparteix-nos:  

Cerca en 1 click

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA