Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • El degà del Col·legi Oriol Amat i l’economista José María Gay de Liébana debaten sobre la situació actual de l’economia amb estudiants de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat en el marc de la Global Money Week

Notícies

25 mar 2021

El degà del Col·legi Oriol Amat i l’economista José María Gay de Liébana debaten sobre la situació actual de l’economia amb estudiants de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat en el marc de la Global Money Week

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

Un centenar d'alumnes de 4t d'ESO i 1r de Batxillerat d'escoles i instituts de Barcelona (Escola Vedruna Gràcia), Montblanc (Institut Martí l'Humà), Sant Cugat del Vallès (Col·legi Crea Nova) i Reus (IES Josep Tapiró) han pogut traslladar les seves preguntes i dubtes sobre la situació actual de l'economia al degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya Oriol Amat i a l'economista José María Gay de Liébana en un taller virtual organitzat per l'Institut d'Estudis Financers (IEF) i el Col·legi d'Economistes de Catalunya (CEC).


La trobada ha tingut lloc amb motiu de la Global Money Week, una iniciativa mundial que té lloc del 22 al 26 de març amb diverses activitats en línia i que té per objectiu promoure l'educació financera d'infants i joves. El taller, presentat pel director general de l'IEF i economista Josep Soler, s'emmarca a més en l'EFEC-Educació Financera a les Escoles de Catalunya, un programa d'alfabetització i educació financera impulsat per l'IEF i dirigit als alumnes de 4t d'ESO de les escoles de Catalunya i a adults i alumnes de Formació Professional en el qual el Col·legi d'Economistes de Catalunya hi col·labora aportant voluntaris des de fa 5 edicions.


El degà del CEC Oriol Amat ha assegurat que "en les properes setmanes o mesos, a mesura que avanci la vacunació, és possible que veiem un rebot cap amunt de l'economia amb molta força" però ha admès que "serà una recuperació en forma de K en què una part de l'economia anirà cap amunt i una altra cap avall". Per la seva banda, l'economista José María Gay de Liébana s'ha mostrat convençut que "en el segon semestre de l'any podem començar a veure la llum, però en qualsevol cas el creixement seria un rebot després de caure i no es recuperaria tot el que es va perdre el 2020".


Els alumnes participants al taller també han preguntat pel paper de les criptomonedes en el futur de l'economia. Segons Oriol Amat "s'ha d'anar molt en compte perquè té un component de bombolla especulativa", mentre que José María Gay de Liébana ha assegurat que no creu en les criptomonedes "però sí en la moneda virtual suportada pels bancs centrals".


La situació econòmica del Barça ha estat una altra de les qüestions consultades pels estudiants. José María Gay de Liébana ha comentat que "el Barça ha de reestructurar el seu deute a curt termini i traspassar una part a llarg termini aprofitant els tipus d'interès actuals" i Oriol Amat ha afirmat que "de la situació del Barça en podem treure la lliçó de no estirar més el braç que la màniga: no gastar més del que ingresses i evitar endeutar-se en excés".


Consultats per la dependència del turisme, José María Gay de Liébana ha apuntat que "hem d'aprofitar la situació per anar cap a un nou model turístic, però reforçar també el sector industrial i tecnològic" i Oriol Amat ha subratllat que "és important ajudar les empreses del sector turístic perquè resisteixin aquests mesos".


En relació al salari mínim interprofessional, Oriol Amat ha defensat que "s'hauria d'apujar" mentre que José María Gay de Liébana ha opinat que "més que parlar de salari mínim interprofessional ens hem de centrar en generar llocs de feina de qualitat".


Finalment Oriol Amat i José María Gay de Liébana han coincidit a l'hora d'animar els alumnes a "estudiar i formar-se al màxim, seguint la seva vocació i passió i tenint clar que els diners venen només de l'esforç".

Comparteix-nos:  

Cerca en 1 click

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA