Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • La Comissió de Comptabilitat del Col·legi organitza una conferència per donar a conèixer les normes europees d’informació de sostenibilitat

Notícies

14 set 2023

La Comissió de Comptabilitat del Col·legi organitza una conferència per donar a conèixer les normes europees d’informació de sostenibilitat

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

Sota el títol ''Les claus de les normes europees d'informació de sostenibilitat'' la Comissió de Comptabilitat (comissió conjunta CEC-ACCID) va organitzar el passat 13 de setembre una conferència per donar a conèixer les normes europees d'informació de sostenibilitat (NEIS) aprovades per la Comissió Europea el passat 31 de juliol de 2023.

 

Més d'un centenar de persones van escoltar l'exposició del ponent, que en aquesta ocasió era Ramon Bastida, economista, professor titular UPF-BSM i director acadèmic dels cursos sobre les NEIS organitzats conjuntament entre la UPF-BSM i el CEC. Va moderar l'acte Mª Àngels Farreras, vicepresidenta de la Comissió de Comptabilitat (comissió conjunta CEC-ACCID).

 

El procés d'harmonització de la informació sobre sostenibilitat corporativa dona un pas endavant molt important, amb l'aprovació d'un primer paquet de 12 normes. Aquestes normes inclouen els principis i els requisits que les empreses hauran de seguir quan preparin, i divulguin, la informació sobre els aspectes medioambientals, socials i de governança (ESG, en les seves sigles en anglès). Amb aquest primer paquet de 12 normes, la Comissió Europea espera que es produeixi una millora substancial en aquest tipus d'informació. A més, la Directiva d'informació sobre sostenibilitat (CSRD, en les seves sigles en anglès) inclou l'obligació d'auditar aquest tipus d'informació.

 

L'aprovació d'aquestes normes d'abast europeu, combinada amb l'aprovació de les dues primeres normes de sostenibilitat del ISSB (l'International Sustainability Standards Board és l'altre gran emissor de normes de sostenibilitat internacional), obren un camí cap a la equiparació de la informació de sostenibilitat amb la informació financera.

Comparteix-nos:  

Cerca en 1 click

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA