Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • El president de la Generalitat i candidat d'ERC, Pere Aragonès, adverteix al CEC que el traspàs de Rodalies està en risc segons qui guanyi les eleccions

Notícies

25 abr 2024

El president de la Generalitat i candidat d'ERC, Pere Aragonès, adverteix al CEC que el traspàs de Rodalies està en risc segons qui guanyi les eleccions

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

El president de la Generalitat de Catalunya i candidat d'ERC a les eleccions del 12 de maig, Pere Aragonès, s'ha convertit aquest dijous en el tercer cap de llista que visita el Col·legi d'Economistes de Catalunya per presentar el seu programa econòmica de cara a la propera legislatura.

 

Durant un diàleg amb l'economista i periodista Ariadna Belver, presentat pel degà Carlos Puig de Travy, Aragonès ha afirmat que el traspàs de Rodalies corre perill "depenent de quins siguin els resultats electorals". En la seva opinió, "el PSC no té cap incentiu per fer aquest traspàs, perquè són els que ho estan gestionant ara" i per "Junts per Catalunya tampoc serà una prioritat, perquè quan han pogut incidir en política estatal no ho van situar com a prioritat d'investidura".

 

D'altra banda, el president de la Generalitat ha advocat per desenvolupar el Corredor del Mediterrani, posant èmfasi en una millor connexió ferroviària amb els ports de Barcelona i Tarragona amb l'objectiu de facilitar el trasllat de mercaderies, així com ampliar l'aeroport de Barcelona, minimitzant l'impacte mediambiental i la contaminació acústica, en línia amb la proposta que el seu Govern va presentar fa unes setmanes.

 

Per fer front a la sequera, que segons els economistes catalans impactarà negativament en el creixement de l'economia catalana aquest any, Aragonès ha dit que l'estratègia passa per "la regeneració i la dessalinització", a banda de treballar els usos de l'aigua. A mig termini, ha dit que s'aplicarà el pla de gestió de les conques internes, ratificat per la Comissió Europea, que preveu una inversió de 2.400 milions d'euros en els propers anys per garantir l'abastament d'aigua.

 

El candidat d'ERC ha elogiat les dades econòmiques actuals de Catalunya, però ha manifestat que la seva prioritat, si guanya les eleccions, és reduir les desigualtats. Les seves línies d'actuació passen per impulsar la formació professional i mantenir la política de reindustrialització. En aquest sentit, ha insistit que la seva proposta de finançament singular, que inclou la gestió dels tributs propis, és la clau per repensar com es distribueixen els recursos, reduir el dèficit fiscal i afavorir el benestar dels ciutadans.

 

Sobre la crisi de l'habitatge, ha explicat que "no és exclusiu de Catalunya" i que requereix "molts recursos durant molt de temps". En la seva opinió, "el topall dels preus del lloguer o la regulació del lloguer de temporada tenen sentit", sobretot si es disposa d'habitatge de lloguer social. "Fins al 2026 s'incorporaran 10.000 habitatges", ha recordat. A més, ha dit que "amb regulació es pot corregir algunes dinàmiques del mercat, on hi ha molta demanda per la mobilitat global".

 

 

Comparteix-nos:  

Cerca en 1 click

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA