Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • El Col·legi presenta el número 84 de la Revista Econòmica de Catalunya centrat en els efectes de la pandèmia de la COVID-19 i la crisi econòmica sobre la cohesió i les desigualtats socials [VIDEO]

Notícies

24 nov 2021

El Col·legi presenta el número 84 de la Revista Econòmica de Catalunya centrat en els efectes de la pandèmia de la COVID-19 i la crisi econòmica sobre la cohesió i les desigualtats socials [VIDEO]

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

El Col·legi d'Economistes de Catalunya (CEC) ha presentat en un acte a l'Auditori de la seu del CEC a Barcelona que també s'ha pogut seguir online el número 84 de la Revista Econòmica de Catalunya (REC) 84 que porta per títol "Efectes sobre la cohesió i les desigualtats socials de la pandèmia de la COVID-19 i la crisi econòmica".


El degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya Carles Puig de Travy ha donat la benvinguda a l'acte destacant que "la Revista Econòmica de Catalunya s'edita des de l'any 1986 en català i pretén ser un instrument que el Col·legi d'Economistes de Catalunya aporta a la societat a l'hora de reflexionar sobre els principals reptes que té l'economia catalana" i afegint que "sense economia no hi ha salut i sense salut tampoc hi ha economia".


Per la seva banda, el catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra, col·legiat de Mèrit del CEC i director de la Revista Econòmica de Catalunya Guillem López Casasnovas ha presentat la Revista Econòmica de Catalunya 84, el qual es centra en analitzar l'impacte diferencial pel que fa als diferents sectors productius, l'estat del benestar o els subgrups de població que han tingut les mesures restrictives de confinament i distanciament social imposades arran de l'esclat de la COVID-19 i que van donar pas a una forta recessió econòmica i una lenta recuperació. Els diversos autors participants a la Revista Econòmica de Catalunya 84 coincideixen que s'han agreujat el nivell de cohesió social i les desigualtats en ingressos, educació o de salut prèvies a la pandèmia en la major part dels països del món.


L'acte de presentació de la Revista Econòmica de Catalunya 84 ha comptat amb la intervenció del conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya Josep Maria Argimon, el qual ha posat en valor les polítiques públiques per reduir l'impacte de la pandèmia. "La Covid-19, com totes les malalties, crea i seguirà creant desigualtats socials", ha manifestat el conseller. Argimon també ha advertit que aquesta tardor i aquest hivern seran durs per a la pandèmia. "Però hem d'anar normalitzant la situació amb totes les mesures de prevenció necessàries, com és el cas del certificat digital Covid", ha dit.


A continuació, el coordinador de la Revista Econòmica de Catalunya 84, professor a la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona i investigador afiliat al Barcelona EconomicAnalysis Team (BEAT) Joan Gil i l'economista, professora del Departament d'Economia de la Universitat de Barcelona i secretària del Consell de Redacció de la Revista Econòmica de Catalunya Judit Vall han presentat les principals conclusions dels 8 articles de la revista.


Finalment, un dels autors de la REC 84, el catedràtic al Departament d'Econometria, Estadística i Economia Aplicada de la Universitat de Barcelona i investigador al Grup d'Anàlisi Quantitativa Regional Raül Ramos ha parlat de les desigualtats educatives durant la pandèmia, tema que ha centrat el seu article, subratllant que "sense educació no hi ha economia i sense educació hi ha menys salut".

 

[+] Veure REVISTA ECONÒMICA DE CATALUNYA 84

 

[+] Veure nota de premsa

 

 

Comparteix-nos:  

Cerca en 1 click

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA