Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • Més de 200 professionals assisteixen a la XXII Jornada Tècnica d’Auditoria per analitzar els reptes de les pimes del sector de l’auditoria

Notícies

28 set 2022

Més de 200 professionals assisteixen a la XXII Jornada Tècnica d’Auditoria per analitzar els reptes de les pimes del sector de l’auditoria

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

La XXII Jornada Tècnica d'Auditoria, organitzada pel Col·legi d'Economistes de Catalunya (CEC) amb la col·laboració del Registre d'Economistes Auditors del Consejo General de Economistas, ha reunit a la seu del CEC a Barcelona i online més de 200 professionals per analitzar l'actualitat del sector de l'auditoria.


Un dels aspectes a debat durant la trobada ha estat l'alta concentració en el sector de l'auditoria. Segons l'últim informe del Instituto de Contabilidad y Auditoría de Cuentas (ICAC) sobre la situació de l'Auditoria a Espanya el 2021, un grup de 8 societats d'auditoria, que representen el 0,6% del conjunt, van facturar el 67,6% del total, 540,7 dels 799,5 milions d'euros facturats per totes les societats auditores. Davant d'aquesta realitat, s'ha apuntat que l'alta concentració no afavoreix la competència i limita l'entrada de les firmes mitjanes al mercat, les quals juguen un paper clau ja que en molts casos són les responsables d'auditar les petites i mitjanes empreses que conformen la majoria del teixit empresarial del país.


A la jornada també s'ha parlat de les noves normatives de gestió de la qualitat en auditoria que entraran en vigor el proper mes de gener i que obligarà els professionals de l'auditoria a una adaptació principalment a nivell digital. Una adaptació que haurà d'afrontar-se també a nivell de gestió dels recursos humans amb mesures per incorporar nous professionals al sector davant d'un descens en els candidats que s'han presentat a l'examen d'accés al Registre Oficial d'Auditors de Comptes (ROAC), un 70% menys del 2011 al 2021 -de 1.905 el 2011 a 575 el 2021-.


D'altra banda, a la XXII Jornada Tècnica d'Auditoria s'ha posat èmfasi, entre moltes altres qüestions, en les novetats de la llei concursal que afecten els auditors, en especial la nova figura de l'expert en reestructuració, el paper de l'auditor en l'auditoria pública i en la nova directiva de sostenibilitat que previsiblement s'aprovarà en els propers mesos.


El degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya (CEC) Carles Puig de Travy, el president del Registro de Economistas Auditores (REA) del CGE Emilio Álvarez i el president de la Comissió d'Auditors de Comptes | REA Catalunya del CEC Francesc Garreta han participat d'una jornada que ha comptat amb les intervencions d'una quinzena d'experts, entre els quals el president de l'ICAC Santiago Durán. Durán ha parlat del futur de l'auditoria de comptes i, en resposta a preguntes dels assistents, ha valorat la possibilitat d'aplicar canvis en l'accés al ROAC.


[+] veure nota de premsa

Comparteix-nos:  

Cerca en 1 click

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA