Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • La delegada del Govern a Catalunya M. Eugènia Gay aborda en una conferència al CEC les mesures del Govern d'Espanya per a la reactivació econòmica de Catalunya [VIDEO]

Notícies

22 jun 2022

La delegada del Govern a Catalunya M. Eugènia Gay aborda en una conferència al CEC les mesures del Govern d'Espanya per a la reactivació econòmica de Catalunya [VIDEO]

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

La delegada del Govern a Catalunya M. Eugènia Gay ha impartit a la seu del Col·legi d'Economistes de Catalunya a Barcelona una conferència per presentar les mesures del Govern d'Espanya per a la reactivació econòmica de Catalunya.


La delegada del Govern a Catalunya ha iniciat la seva intervenció reivindicant la importància de la col·laboració publico privada, posant en valor la relació amb els col·legisprofessionals.


M. Eugènia Gay ha defensat les mesures que s'han adoptat des del govern espanyol per fer front a la COVID-19 i a la guerra a Ucraïna, les quals "ens han situat en un escenari de crisi econòmica i social sense precedents que ens ha obligat a elaborar un pla de resposta nacional que vol protegir els sectors més vulnerables, preservant el creixement econòmic que havíem començat a recuperar després de la pandèmia".

M. Eugènia Gay també ha recordat que "es tracta d'un pla sense precedents al nostre país que contempla 16.000 milions d'euros, 6.000 en ajudes directes i rebaixes fiscals i 10.000 amb avals de crèdits ICO".


Gay també ha assegurat que "els indicadors econòmics avalen una gestió de govern satisfactòria, amb un mercat laboral que genera ocupació de qualitat, amb unes previsions de creixement que es mantenen al voltant del 4% i amb previsions del sector turístic a l'alça" i ha afegit que "Catalunya té tots els factors per continuar creixent".


La delegada del Govern a Catalunya també ha posat en valor el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència aprovat gràcies als fons europeus. "En aquests moments podem afirmar que Espanya està sent motor d'Europa, tal i com va reconèixer la presidenta de la Comissió Europea en un acte a Barcelona", ha destacat. M. Eugènia Gay ha assegurat que "el govern ha fet una política econòmica marcadament europeista per generar un creixement econòmic sòlid, sostenible i igualitari" i ha afegit que es tracta d'una política econòmica "amb responsabilitat fiscal, justícia social i que contempla reformes estructurals" tenint com a eixos principals la transició ecològica, la transformació digital, la igualtat de gènere i la cohesió social i territorial.


M. Eugènia Gay també ha recordat els PERTES ja en marxa i que tenen vocació de permanència, de foment de la col·laboració publico privada i de col·laboració entre administracions.


"Catalunya està sent motor econòmic d'Espanya amb un gran número d'empreses catalanes participant activament de projectes estratègics", ha assegurat. En aquest sentit ha reivindicat que "el govern d'Espanya ha invertit fins ara 2.200 milions d'euros a Catalunya pel desplegament dels fons europeus i que 4.400 projectes catalans ja han rebut fons".


M. Eugènia Gay també ha posat en valor les diverses normatives i la injecció econòmica que s'hi ha dedicat, com en el cas de la reforma laboral, el salari mínim o l'Ingrés Mínim Vital. També ha fet referència a lleis importants per al teixit empresarial com la llei 'Crea y Crece', la de startups o la reforma de la llei concursal, les quals es preveu que s'aprovin properament.


La delegada del Govern a Catalunya ha recordat que s'ha aprovat una partida de 8,1 milions d'euros a Catalunya per ajudar a les famílies per l'adquisició de llibres de text i material didàctic. Finalment ha apuntat que el proper cap de setmana està previst un consell de ministres extraordinari per aprovar noves mesures per fer front a la crisi actual.


El degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya Carles Puig de Travy ha presentat l'acte defensant "la cooperació publico privada i el diàleg i la cooperació entre institucions i persones per treballar pel benestar comú".

 

[+] veure nota de premsa


 

Comparteix-nos:  

Cerca en 1 click

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA