Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • El CEO de Cellnex Telecom, Marco Patuano, elogia Barcelona com a motor econòmic a la seva visita al CEC

Notícies

21 mar 2024

El CEO de Cellnex Telecom, Marco Patuano, elogia Barcelona com a motor econòmic a la seva visita al CEC

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

El CEO de Cellnex Telecom, Marco Patuano, ha protagonitzat aquest dijous un nou cicle de "Converses del degà" del Col·legi d'Economistes de Catalunya, Carlos Puig de Travy, un col·loqui en el que ha afirmat que l'operador de torres de telecomunicacions "té la intenció d'invertir a Espanya" i ha elogiat Barcelona com a motor econòmic i hub d'innovació.

 

Patuano ha explicat que el mercat europeu de les infraestructures de telecomunicacions, actualment dominat per set companyies, "es consolidarà" en els propers anys, un nou escenari en el que espera tenir "un rol protagonista". Però, en la seva opinió, ara per ara no es donen les condicions per a crear noves sinèrgies perquè "els mercats han de ser més optimistes i els tipus d'interès baixar", entre altres qüestions.

 

El protagonista del "Converses del degà" ha lloat la xarxa de telecomunicacions a Espanya en relació a la d'altres països d'Europa, però ha apressat a accelerar el desplegament del 5G i la fibra òptica a les zones rurals. En aquest sentit, ha dit que "estem molt enrederits, però podem recuperar-nos". D'altra banda, ha presagiat que el canvi al 6G "no arribarà fins al final d'aquesta dècada" a Europa, optant per un model evolutiu 5.5G en els propers anys.

 

El conseller delegat de Cellnex ha assenyalat que les infraestructures s'han de fer "pensant a futur, imaginant com serà la demanda perquè l'oferta pot trigar anys en arribar". Avançar-se i ser visionari són dos factors claus en aquest procés, ha dit. "Si esperes el moment de la necessitat, arribes tard", ha insistit. D'altra banda, ha declarat que "la competència infraestructural no es bona" i que es necessita una regulació que permeti a les empreses del sector "ser modernes i tenir una rendibilitat correcta". A més, ha criticat que la normativa europea sigui "molt pro-consumidor, tant que és anti-inversió", una conseqüència de la visió humanista d'Europa que defensa l'individu davant la perspectiva dels Estats Units i la Xina, on preval el dret comercial i el dret de la comunitat respectivament.

 

Patuano ha elogiat Barcelona com a motor econòmic, i l'ha comparat amb Silicon Valley, pel nivell de les seves universitats, les seves infraestructures, la seva capacitat de mobilitzar capital a llarg termini i la col·laboració público-privada. Però, un cop més, ha advertit del perill de sobrerregular: "Es crea un desavantatge competitiu que mata a les empreses abans que creixin".

 

El CEO de Cellnex també ha comentat el nou capítol que ha començat aquest mes la companyia, després de tancar una etapa d'adquisicions, obrint-ne una altra amb l'objectiu de créixer de manera orgànica, i aconseguir el ràting amb grau d'inversió amb S&P després de la venda d'Irlanda i el seu compromís de reduir el deute. El degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya ha posat en valor la cultura i el lideratge de la companyia. "Quan fas una transformació, hi ha tantes coses a fer que no les pots fer sol, necessites un equip", ha contestat Patuano. "Les bones idees moltes vegades no estan a la primera línia d'una empresa, però si dones a la gent l'oportunitat d'expressar-se, surten bones idees. Tots tenim talent. Ningú neix sense talent", ha reafirmat.

 


Comparteix-nos:  

Cerca en 1 click

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA