Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • La consellera Natàlia Mas i l'alcalde de Girona, Lluc Salellas, inauguren la VI Jornada d'Auditoria i Comptabilitat a Girona

Notícies

9 mai 2024

La consellera Natàlia Mas i l'alcalde de Girona, Lluc Salellas, inauguren la VI Jornada d'Auditoria i Comptabilitat a Girona

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

La consellera d'Economia i Hisenda de la Generalitat, Natàlia Mas, i l'alcalde de Girona, Lluc Salellas, han inaugurat aquest dijous la VI Jornada d'Auditoria i Comptabilitat, que organitzen el Col·legi d'Economistes de Catalunya (CEC) i el Registro de Economistas Auditores del Consejo General de Economistas (REA-CGE) els dies 9 i 10 de maig a la capital gironina.

 

El tema de la Jornada d'enguany és El futur de les firmes d'auditoria i la sostenibilitat, una sinergia que té molt recorregut perquè les noves conjuntures obliguen a les empreses a ser capaces d'adaptar-se als nous entorns, desenvolupar habilitats, incorporar noves eines i metodologies, i garantir la transparència.

 

Al llarg de dos dies, un centenar de professionals coneixerà de la mà d'una trentena d'experts les últimes novetats en l'àmbit de l'auditoria i la comptabilitat. S'abordaran qüestions com la intel-ligència artificial i la digitalització a l'auditoria de comptes, la comptabilitat de les operacions entre empreses d'un mateix grup i el canal ètic de les firmes d'auditoria. També s'analitzaran els riscos i la influència de les competències emocionals en l'auditor, s'examinarà la situació actual i els reptes de les firmes d'auditoria i de serveis professionals comptables, i s'estudiaran els aspectes comptables i financers del cas Grífols, entre altres temes.

 

La consellera ha dit que "per a una bona gestió econòmica i financera, és imprescindible la participació dels professionals comptables i auditors". "Així, les organitzacions podem assegurar que som transparents, que practiquem la rendició de comptes i que gestionem eficaçment els recursos de què disposem. Disposar de la informació financera bàsica assegura la seva integritat i fiabilitat", ha assenyalat.

 

De la seva banda, l'alcalde Lluc Salellas ha explicat que l'Ajuntament de Girona està compromès amb la sostenibilitat i ha desgranat les principals actuacions que el consistori està desplegament en aquesta matèria i els reptes que té per davant.

 

El degà del CEC, Carlos Puig de Travy, qui ha afirmat que "la sostenibilitat és avui una condició necessària per a totes les activitats econòmiques" i que "s'ha de complir amb les expectatives dels usuaris, oferint seguretat i el màxim valor afegit possible".

 

El president del Consejo General de Economistas, Valentí Pich, ha manifestat durant la inauguració que Catalunya i Espanya han avançat molt en l'àmbit de l'auditoria de comptes, "una de les professions més regulades", amb "normatives lògiques i contrastables per a la societat".

 

El president de la Seu de Girona del CEC, Lluís Bigas, ha celebrat que la Jornada d'Auditoria i Comptabilitat arribi a la sisena edició, "convertida en un referent dins de la professió" i que enguany "hagi despertat l'interès de les autoritats de l'economia i l'empresa tant gironines com d'altres indrets de Catalunya com de l'Estat espanyol".

 

La ponència inaugural ha anat a càrrec de Santiago Durán, president de l'Instituto de Contabilidad y Auditoría de Cuentas (ICAC) i ha estat moderada pel president del REA-CGE, Emilio Álvarez. Ha parlat del retràs de la transposició de la directiva de sostenibilitat i del pla estratègic per a potenciar temes de sostenibilitat per a pimes.

 

 

Comparteix-nos:  

Cerca en 1 click

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA