Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • Premis del Col·legi d'Economistes de Catalunya 2024: Maria Àngels Vallvé i José Maria Gay de Liébana, col·legiats de Mèrit 'ex aequo'; José Montilla, col·legiat d’Honor

Notícies

7 jun 2024

Premis del Col·legi d'Economistes de Catalunya 2024: Maria Àngels Vallvé i José Maria Gay de Liébana, col·legiats de Mèrit 'ex aequo'; José Montilla, col·legiat d’Honor

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

El Col·legi d'Economistes de Catalunya distingeix anualment la tasca dels i les professionals de l'economia i l'empresa amb diversos premis i reconeixements. Enguany, la Junta de Govern ha decidit nomenar ex aequo col·legiada de Mèrit 2024 a Maria Àngels Vallvé, presidenta de GVC Gaesco, i col·legiat de Mèrit 2024 a títol pòstum a José María Gay de Liébana. El premi a col·legiat d'Honor 2024 ha recaigut en José Montilla, expresident de la Generalitat de Catalunya.

 

Els premis seran lliurats a la Nit dels Economistes, que tindrà lloc el proper dijous 27 de juny a les 19.00 h a l'hotel Catalonia Barcelona Plaza, amb la presència de la consellera d'Economia i Hisenda en funcions de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Mas.

 

Vallvé ha estat guardonada per la seva extensa trajectòria professional en l'àmbit financer, camp en el que va fundar l'any 1986 la companyia GVC. Especialitzada en intermediació borsària i gestió d'actius, la firma va créixer fins a esdevenir en l'actual GVC Gaesco, de la que n'és presidenta. Es destaca especialment que Vallvé es va convertir el 1971 en la primera dona agent de canvi i borsa a Espanya, una fita històrica que va trencar les barreres de gènere. L'assoliment d'aquesta pionera va obrir les portes perquè moltes altres dones seguissin els seus passos, contribuint així a la lenta però contínua transformació cap a una major igualtat de gènere no només en l'àmbit financer, sinó també en tots els sectors professionals.

 

Gay de Liébana ha estat honrat a títol pòstum per la seva dilatada i reconeguda contribució al món de l'economia i l'empresa com a consultor, professor universitari i professional en els àmbits de la comptabilitat i de l'auditoria de comptes, així com autor de llibres, articulista, investigador i divulgador social. D'altra banda, es posa en valor la seva important contribució al Col·legi d'Economistes de Catalunya, principalment com a ànima de la Comissió d'Economia de l'Esport i donant suport permanent a l'activitat col·legial.

 

Montilla ha estat distingit per la seva llarga trajectòria institucional, en la que sempre ha demostrat una gran sensibilitat pel món de l'economia i l'empresa, realitzant importants contribucions en totes les tasques que ha desenvolupat. Concretament, ha estat president de la Generalitat de Catalunya (2006-2010), ministre d'Indústria, Turisme i Comerç del Govern espanyol (2004-2006), president de la Diputació de Barcelona (2003-2004), alcalde de Cornellà de Llobregat (1985-2004), diputat al Parlament de Catalunya en diferents legislatures i senador en representació d'aquesta comunitat (2011-2019). Actualment és conseller independent de l'empresa Enagás, on és president de la Comissió d'Auditoria i Compliment, camps molt relacionats amb l'activitat dels economistes.

 

La Junta de Govern del Col·legi d'Economistes de Catalunya també ha resolt nomenar Economista d'Empresa a Marta Vidal, Economista d'Institució a Eduard Arruga i Despatx Professional a Alhos Group.

 

Vidal ha estat reconeguda per la seva trajectòria professional d'empresa i el seu lideratge com a directora general des del 2017 de Vallformosa, firma familiar elaboradora de vins, caves i escumosos. Ha convertit el model de negoci en un model professionalitzat, modern i connectat amb el mercat i els clients, donant la màxima qualitat en els seus productes i al propi territori, cosa que li ha permès obtenir varis premis importants.

 

Arruga ha estat guardonat per la seva extensa trajectòria institucional, que s'afegeix a la seva llarga carrera empresarial de 32 anys com alt directiu dins del grup Nestlé. En l'àmbit institucional, es destaca la seva etapa com a professor universitari a la Universitat de Barcelona, a la Universitat Abat Oliba CEU i a la Universitat Politècnica de Barcelona, així com, molt especialment, la seva trajectòria com a president de la Fundació Banc dels Aliments, dirigent de la Junta de la Federació Europea dels Bancs dels Aliments, i president de la Societat Catalana d'Economia durant 12 anys.

 

D'altra banda, Alhos Group ha estat distingit pels seus 37 anys d'història, encapçalant un grup de despatxos que agrupa Alpha Audit, Dyna Business Advisor, ARK Business Angels, Clever Business Angels i Podium Viridis Learning & Business School, i per la feina desplegada en diversos camps professionals del món de l'economia i l'empresa, destacant el desenvolupament d'eines informàtiques en àmbits tan importants com l'auditoria de comptes i el món concursal. Recollirà el premi el seu fundador i director general, Josep Puigvert.

 

Enguany també es farà entrega per primera vegada de la Medalla de Reconeixement Col·legial, un guardó que la Junta de Govern del Col·legi d'Economistes de Catalunya ha volgut crear per celebrar la destacada contribució i el compromís exemplar de col·legiats i col·legiades que han permès impulsar el creixement i l'excel·lència de l'entitat.

 

La Medalla al Reconeixement Col·legial 2024 ha recaigut ex aequo en Agustí Jover, Joan Ràfols i Marçal Tarragò a títol pòstum per liderar i gestionar l'edificació de la seu del Col·legi d'Economistes de Catalunya a Barcelona, situada a la Plaça Gal·la Placídia número 32. La construcció es va aixecar entre 2008 i 2013, any en el que va ser inaugurada per l'aleshores president de la Generalitat de Catalunya Artur Mas.

Comparteix-nos:  

Cerca en 1 click

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA