Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • La Jornada dels Economistes 2021 de Girona analitza els reptes que planteja la COVID-19 a l’economia i la societat [VIDEO]

Notícies

26 nov 2021

La Jornada dels Economistes 2021 de Girona analitza els reptes que planteja la COVID-19 a l’economia i la societat [VIDEO]

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

"Economia i societat post COVID-19" ha estat el lema de la 23ª edició de la Jornada dels Economistes organitzada per la seu del Col·legi d'Economistes de Catalunya a Girona i que enguany s'ha pogut seguir des del Palau de Congressos de Girona i per streaming.


A la jornada s'ha reflexionat sobre els efectes de la pandèmia i què implicarà a mig termini, tant per a la societat en general com per a les empreses. Diversos especialistes han explicat les seves experiències i visions per a un futur proper, posant especial èmfasi en el sector turístic i la indústria càrnia, bases de l'economia de les comarques gironines i cara i creu de l'afectació econòmica de la pandèmia.


En primer lloc, la doctora en Sociologia, professora de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials i directora del Departament d'Empresa de la Universitat de Girona Cristina Sánchez Miret ha fet una fervent defensa del talent femení i de la igualtat de gènere a l'economia, l'empresa i la societat.


Seguidament, el directiu corporatiu del Grup d'empreses del sector carni Cañigueral Carles Sureda Serrat ha comentat que "la COVID-19 ens ha fet veure que hem de continuar prioritzant la seguretat de les persones, balancejar i segmentar els negocis, tenir més en compte els aspectes mediambientals i obrir l'empresa a la tecnologia i a canvis en els sistemes de treball".


Per la seva banda, la presidenta de la Unió d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre Bàrbara Hallé i Boix ha explicat com ha passat el sector turístic la pandèmia i ha criticat que els ajuts a l'hostaleria hagin arribat "tard i amb una gestió feixuga i poc àgil". A més ha afirmat que "veurem un encariment dels serveis vinculats a l'hostaleria i el turisme".


Finalment, l'especialista en processos de transformació empresarial, desenvolupament de negoci i cultura digital i president de la Fundació.cat Genís Roca Verardha parlat de la transformació digital que ha potenciat la pandèmia de la COVID-19 destacant que "la digitalització ens porta a serveis proactius massivament personalitzats basats en dades en temps real en tots els sectors".


L'alcaldessa de Girona Marta Madrenas Mir, la degana de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Girona Anna Garriga Ripoll i el president de la Seu de Girona del Col·legi d'Economistes de Catalunya Lluís Bigas de Llobet han inaugurat la jornada, moderada per l'economista i vocal del Comitè Executiu de la Seu de Girona del Col·legi d'Economistes de Catalunya Laura Casanovas Sanmartín.


A més, l'economista i vocal del Comitè Executiu de la Seu de Girona del Col·legi d'Economistes de Catalunya Rosaura Jiménez Xiberta, coincidint amb el 25 de novembre, ha fet una lectura del manifest institucional amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones que es commemora avui.


El degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya Carles Puig de Travy ha clos la Jornada dels Economistes 2021 de Girona destacant que "davant les incerteses actuals, des del Col·legi d'Economistes de Catalunya intentarem aportar dades, reflexions i consells perquè el país evolucioni i es recuperi".

 

[+] veure nota de premsa

 

 

Comparteix-nos:  

Cerca en 1 click

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA