Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • Presentació al Col·legi del Full de Ruta de l'Economia Circular a Catalunya 2030 de la Generalitat

Notícies

19 jul 2024

Presentació al Col·legi del Full de Ruta de l'Economia Circular a Catalunya 2030 de la Generalitat

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

El Col·legi d'Economistes de Catalunya ha acollit la presentació del Full de Ruta de l'Economia Circular a Catalunya (FRECC) 2030 i el Pla d'acció 2024-2026, aprovats al gener d'enguany pel Govern de la Generalitat.

 

Aquests documents defineixen l'estratègia per accelerar la transició de Catalunya cap a una economia més circular, és a dir, cap a un model de producció i consum que allargui la vida dels productes, i generi menys residus i menys emissions.

 

L'elaboració del FRECC s'ha fet amb la participació del Grup de Treball Interdepartamental d'Economia Verda i Circular, creat per la Generalitat, i persones i òrgans experts de l'àmbit de l'economia circular, com la Comissió d'Economia i Sostenibilitat del Col·legi d'Economistes de Catalunya.

 

D'acord amb la Generalitat, el desenvolupament del FRECC es durà a terme mitjançant dos plans d'acció: el Pla d'acció 2024-2026 i el Pla d'acció 2027-2029. El primer dels plans es materialitza en 15 línies d'actuació i una vuitantena d'accions per contribuir a assolir els objectius estratègics i operatius definits al FRECC.

 

L'acte va ser presentat per l'exdegà Oriol Amat i Isaac Peraire, director de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC). Mireia Cañellas, responsable de Desenvolupament Sostenible del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya (DACC), va exposar la missió i els objectius del full de ruta.

 

D'altra banda, es van celebrar dues taules rodones per analitzar els passos a seguir. En la primera, Accions a implementar per part de la Generalitat de Catalunya, van participar Pilar Chiva, directora de l'Àrea d'economia circular en l'Agència de Residus de Catalunya (ARC); Miquel Carrión, subdirector d'Ocupació Juvenil i Qualificació Professional en Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC); i Helena Ferreiro, assessora tècnica docent del Departament d'Educació. Va ser moderada per Marta Batllevell, tècnica de la Unitat de Coordinació de l'Economia Circular del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya (DACC).

 

La segona va girar al voltant de les Accions per part d'altres actors, amb Jaume Puig, president de la Comissió de Sostenibilitat de PIMEC; Josefina Antonijuan, vicerectora de Responsabilitat Social i Igualtat de la UPC; i Enric Coll, tècnic de Medi Ambient i de la Secretaria tècnica de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat. Va ser moderada per Ana Garcia, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat.

 

La cloenda va anar a càrrec de Mireia Boya, directora general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya.

Comparteix-nos:  

Cerca en 1 click

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA