Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • “El capital al segle XXI” de l’economista Thomas Piketty a debat en el Col·legi d’Economistes de Catalunya

Notícies

23 gen 2015

“El capital al segle XXI” de l’economista Thomas Piketty a debat en el Col·legi d’Economistes de Catalunya

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

5 punts

 1  Vots

El passat 21 de gener va tenir lloc a la seu del Col·legi a Barcelona, un debat sobre "Els reptes del capitalisme al segle XXI. Impacte del llibre de Thomas Piketty en el debat econòmic actual", que va comptar amb la participació del Sr. Jordi Gual, professor de l'IESE, i el Sr. Emilio Ontiveros, president d'Analistas Financieros Internacionales i Catedràtic d'Economia de l'Empresa de la Universidad Autónoma de Madrid. El debat fou introduït i moderat pel Sr. Xavier Segura, membre de la Comissió Gestora del Col·legi.

 

 

En el transcurs del debat, el Sr. Jordi Gual va manifestar que el llibre de Thomas Piketty, "El capital al segle XXI" té la virtut de posar el focus en una qüestió clau com la desigualtat, però es mostra en desacord en la diagnosi de Piketty sobre les causes que l'han provocat. Aquestes, segons el Sr. Gual, cal buscar-les en els fenòmens de la digitalització i globalització, perquè el primer afavoreix la concentració de la renda en poques persones i perquè el segon pressiona els salaris a la baixa. En canvi, el Sr. Emilio Ontiveros va defensar amb èmfasi el llibre, al que va qualificar com a excel·lent, oportú i molt ben escrit.

 

 

D'altra banda, el Sr. Ontiveros insistí en la idea que la desigualtat no és rendible i que combatre-la esdevé en aquests moments una prioritat ineludible , no solament per motius ètics, sinó perquè la desigualtat representa un obstacle de primera magnitud per al desenvolupament equilibrat i sostenible de l'economia.

Comparteix-nos:  

Cerca en 1 click

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA