Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • Josep Rull, de Junts, afirma en un diàleg electoral que l’aeroport de Barcelona “està condemnat” amb la gestió d’Aena

Notícies

8 mai 2024

Josep Rull, de Junts, afirma en un diàleg electoral que l’aeroport de Barcelona “està condemnat” amb la gestió d’Aena

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

Josep Rull, candidat de Junts a les eleccions al Parlament de Catalunya el 12 de maig, ha afirmat aquest dimecres al Col·legi d'Economistes de Catalunya (CEC) que l'aeroport de Barcelona-El Prat "està condemnat" a ser la terminal T5 de Madrid-Barajas amb la gestió d'Aena.

 

En conversa amb la periodista i economista Ariadna Belver dins el cicle de diàlegs organitzat pel CEC amb els candidats, Rull ha assegurat que l'ampliació de l'aeroport de Barcelona "no només és un tema d'infraestructures, és un problema de decisió política i de governança". Des del seu punt de vista, s'ha relegat el debat sobre l'augment de la capacitat d'El Prat únicament a l'allargament de la tercera pista, pensant que aquesta iniciativa resoldrà la qüestió. Però, segons ha dit, la gestió d'Aena provoca que l'aeroport estigui "condemnat a ser la (terminal) T5 de Madrid-Barajas, amb poques connexions internacionals".

 

Rull, que representa en els debats electorals al president Carles Puigdemont, ha manifestat que el principal problema que té actualment Catalunya és el dèficit fiscal pel seu impacte transversal. "No tenir un sistema de finançament bo ens limita i per això demanem un canvi de paradigma, que és gestionar el 100% dels tributs que es paguen a Catalunya", ha declarat. En aquest sentit, ha reconegut que "s'han de revisar per veure quins tenen sentit i quins no en tenen", però ha advertit del perill de "frivolitzar" amb alguns impostos que té Catalunya, com el cànon de l'aigua, que ha defensat com "un dels grans instruments en termes d'agenda modernitzadora del país i necessari per a afrontar tot el que hem d'afrontar en el vector aigua".

 

El candidat de Junts considera que Catalunya és una economia "forta", amb un teixit productiu "potent i una base industrial sòlida", però amb "un gran desajust entre la demanda, la formació i el talent". S'ha mostrat preocupat perquè "l'ascensor social" ha quedat encallat i perquè l'esforç no té recorregut, el que fomenta una "manca d'autoestima". Rull ha assenyalat que l'economia de Catalunya "ha de ser diversificada" i que la indústria ha de tenir molt pes. En aquest sentit, ha posat en valor el Pacte Nacional per a la Indústria (PNI) com un "punt de partida molt potent".

 

D'altra banda, Rull ha reivindicat la necessitat de potenciar la col-laboració público-privada com a mecanisme per a abordar reptes socials i econòmics complexos. Un d'ells és el problema de l'habitatge que pateix Catalunya, on la burocràcia ha jugat un paper important, ha dit. "S'ha escanyat el sector perquè no hi ha oferta, i no hi ha oferta perquè no hi ha seguretat jurídica", ha manifestat.

 

Durant la inauguració del diàleg, el degà Carlos Puig de Travy ha recordat que la col-laboració público-privada és un dels elements que el Col·legi d'Economistes de Catalunya demanda de potenciar al proper Govern de la Generalitat, tal i com ha quedat manifestat en el document amb 16 propostes prioritàries pel futur de Catalunya que l'entitat ha fet arribar als diferents partits polítics.

Comparteix-nos:  

Cerca en 1 click

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA