Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • La tecnologia per a una agricultura més eficient i sostenible centra la segona jornada del cicle sobre innovació per a una agroalimentació sostenible [VIDEO]

Notícies

26 mai 2022

La tecnologia per a una agricultura més eficient i sostenible centra la segona jornada del cicle sobre innovació per a una agroalimentació sostenible [VIDEO]

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

El paper de les noves tecnologies per optimitzar la gestió dels recursos per a la producció agrícola va centrar la segona jornada del cicle de formació, opinió i debat sobre la innovació per a una agroalimentació sostenible organitzat per la Comissió d'Economia Agroalimentària i la Comissió d'Economia i Sostenibilitat del Col·legi d'Economistes de Catalunya, el Col·legi d'Enginyers Agrònoms de Catalunya, la Institució Catalana d'Estudis Agraris (ICEA) i l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), amb la col·laboració del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida i Inno4Agro i el suport de Cajamar Caja Rural.


La presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat del Col·legi d'Economistes de Catalunya Ana Garcia va donar la benvinguda a la jornada, presentada per la coordinadora de desenvolupament estratègic de l'IRTA Anna Pallíi moderada per la vicepresidenta de l'ICEA Ester Torres.


En primer lloc, el director general d'AGBAR Agricultura Antoni Díaz va centrar-se en abordar les noves eines disponibles per a l'agro-producció sostenible, entre les quals va destacar la internet de les coses, la imatge satèl·lital, la sensòrica, l'automatització, el 5G o la robòtica. També va recordar que "el mercat agrícola s'enfrontarà i respondrà a grans reptes a mig i llarg termini, entre els quals el risc de desertificació a Espanya".


Per la seva banda, el director associat d'IBM Consulting Joan Ramon Mallart va parlar de l'agricultura de precisió subratllant que "la tecnologia blockchain és fonamental per certificar tota la informació de la cadena de valor del sector agroalimentari". Mallart va assegurar que "amb el blockchain es protegeix la qualitat del producte i es genera una necessària confiança en el consumidor".


A la jornada també es va parlar de biotecnologia per a una producció més eficient.


Finalment, es van compartir diverses experiències pràctiques en relació a noves eines tecnològiques per fer més eficient i sostenible la producció agrícola. El director general d'agricultura a Borges International Group Pablo Moragues va explicar com fan una gestió eficient de l'aigua al Grup Borges. El gerent del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, representant de la delegació de Catalunya de la Sociedad Española de Ciencia del Suelo i de la secció de sòls d'ICEA Miquel Aran es va centrar en l'agricultura regenerativa. I la responsable d'Assegurament de la Qualitat i Recerca d'Agromillora Group Mariàngela Mestre va parlar de la gestió integrada de plagues i malalties a Agromillora Group.


La ciència per a un futur sostenible va ser el tema central de la primera jornada del cicle sobre la innovació per a una agroalimentació sostenible que abordarà al llarg de l'any noves eines que la ciència i la tecnologia aporten al conjunt de la cadena alimentària a fi de fer-la més eficient, més sostenible, més circular i per oferir un producte de consum sa i segur. L'objectiu és parlar de les innovacions que s'estan produint que poden fer més fàcils i assequibles els objectius que marquen els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i les noves propostes recollides al Pacte Verd europeu. Uns debats que volen ser continuïtat del cicle "Aigua, sòl i aliments a Catalunya" celebrat l'any 2021 i en què es va parlar de recursos, de la seva escassedat i de la millor manera per gestionar-los.

PROPERES JORNADES CICLE "INNOVACIÓ PER UNA AGROALIMENTACIÓ SOSTENIBLE":
- 21/06/22 - Jornada 3: ''Tecnologia per a la sostenibilitat de la ramaderia, l'aqüicultura i la pesca''
- 27/09/22 - Jornada 4: ''Transformació de la indústria alimentària d'acord amb els ODS''
- 25/10/22 - Jornada 5: ''Eines de la distribució per ser més eficient i circular''
- 29/11/22 - Jornada 6: ''Tendències i orientacions del consum vers els objectius 2030''


Comparteix-nos:  

Cerca en 1 click

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA