Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

  • Estàs en:
  • Presentació de l’Informe “Els reptes de la Formació Professional a Catalunya”

Notícies

28 nov 2014

Presentació de l’Informe “Els reptes de la Formació Professional a Catalunya”

Notícies del Col·legi

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

El Club de Prospectiva del Col-legi ha presentat als mitjans de comunicació un informe que defineix la FP, com a factor clau per impulsar i fer competitiva l'economia i alerta que el simple manteniment de les taxes actuals de matriculació i graduació ens deixaria, d'aquí a 10 anys, molt lluny de la mitjana europea pel que fa a l'estructura de la qualificació de la població activa. el que reforça la necessitat de portar a terme polítiques valentes que donin un impuls a la Formació professional.

 

L'informe ha estat elaborat per l'economista, Sra. Lola López, i per l'expert en FP i director de delegacions de la Cambra de Comerç de Barcelona, Sr. Josep Francí , que per redactar l'informe han dissenyat primer un model predictiu en el que s'analitzen aspectes com el nivell educatiu futur de la població catalana i, especialment, quins són els factors que poden condicionar que s'assoleixi una estructura en línia amb la que hi ha a la resta de països de la Unió Europea.

 

En la presentació van assistir els dos coautors del treball acompanyats pel Sr. Xavier Ferrer, economista i coordinador del Club de prospectiva, la Sra. Anna Mates, directora de Formació de la Fundació Eduard Soler, i el Sr. Francesc Roca, director de l'Institut Comte Rius. També, en el document es proposen mesures perquè d'aquí al 2024 la Formació Professional sigui capaç d'atreure més gent jove, donar oportunitats a les persones adultes majors de 40 anys o amb baixos nivells de qualificació i donar resposta a les necessitats sorgides en el mercat de treball

 

 

Podeu consultar l'Informe fent clic aquí

Comparteix-nos:  

Cerca en 1 click

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA