Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

Llibres de col·legiats

Els llibres estan ordenats per data d’edició, fet que permet que apareguin primer les novetats. En el formulari de recerca podeu demanar els llibres que tenen una paraula concreta en el seu títol o bé que hagin estat publicats entre unes determinades dates.

A cada llibre trobareu el nom del col·legiat/da autor/a, el nom de la resta d'autors (en cas que hi siguin), l'editorial, l’ISBN i una breu sinopsis del llibre.

Podeu deixar el vostre comentari fent clic a dins la fitxa de cada llibre.

21 abr 2022

Los errores de las cajas de ahorros y La Caixa (1940-2019)

Llibres de col·legiats

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

Autor: Jacint Ros Hombravella | edición personal | ISBN: 978-84-9946-662-0

El llibre pretén descriure i evaluar la llarga vida de les nostres caixes d'estalvi amb funció positiva (foment de l'estalvi personal, inclusió popular financera i contribució a la formació de capital a Espanya), però, ja amb necessària crítica, els seus grans errors finals, ja gestats des de bastant abans, que les van portar a la seva desaparició, en bona part per les seves pròpies culpes: els seus endèmics alts costos de gestió, els alts sous no merescuts ni per formació ni per responsabilitat, la seva tendència cap a inversiors poc rendibles, la seva còmoda col·locació...

 

La Caixa administra 360.000 milions d'euros i guanya només 2.200. "Les caixes, bones i eficaces recol·lectores d'estalvi però males sembradores de l'economia regional i nacional", amb poca atenció sempre al crèdit a les empreses, que ben fet és ben rendible, com ha demostrat tota la banca que d'això ha viscut, i bé, sempre. I, és clar, rendibilitat/benefici anual de les caixes, insuficient, amb la merma en reserves... solvència.

 

Per últim, poca real atenció a les necessitats de finançament regionals: per a Catalunya, per exemple, història exportació d'estalvi català a d'altres latituds. La Caixa, en termes generals, nociva per a Catalunya... per fi ha marxat. I li donarem suport...

 

I aquest text vol tenir rigor de fonaments estadístics i bibliogràfics i independència en la línia de la base de l'autor en aquest tema, tal i com s'exposa al seu currículum.

 

Sobre l'autor

Jacint Ros Hombravella, traspassat el maig de 2020, és Creu de Sant Jordi des de l'any 2008, col·legiat de Mèrit del Col·legi d'Economistes de Catalunya i membre de la Societat Catalana d'Economia.

 

Comparteix-nos:  

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA