Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

Llibres de col·legiats

Els llibres estan ordenats per data d’edició, fet que permet que apareguin primer les novetats. En el formulari de recerca podeu demanar els llibres que tenen una paraula concreta en el seu títol o bé que hagin estat publicats entre unes determinades dates.

A cada llibre trobareu el nom del col·legiat/da autor/a, el nom de la resta d'autors (en cas que hi siguin), l'editorial, l’ISBN i una breu sinopsis del llibre.

Podeu deixar el vostre comentari fent clic a dins la fitxa de cada llibre.

29 mar 2022

Integració europea o marginació espanyola: el futur bifurcat de Catalunya, el País Valencià i les Balears

Llibres de col·legiats

Voti:

Resultats: 

5 punts

 2  Vots

Autor: Eduard Gracia | Editorial Fundació Vincle | ISBN: B 20758-2021

El llarg seguit de greuges econòmics que pateixen Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears (dèficit fiscal, infraestructures logístiques deficients, tracte preferencial a altres territoris...) no és una col·lecció d'incidents aïllats sinó el reflex d'un conflicte subjacent molt greu. La integració del mercat europeu i global accelera a Espanya el desplaçament secular de l'activitat i el potencial econòmic des del centre -el nucli dur de l'Estat- cap al litoral mediterrani. Aquest fet diferencia Espanya de França, Itàlia, Portugal o Grècia, on la integració afavoreix els que han estat els seus nuclis econòmics i polítics des de l'antiguitat. A cadascun d'aquests països, per tant, els vents del mercat obert reforcen l'estructura de poder tradicional, mentre que a Espanya l'afebleixen. No és, doncs, estrany que aquells grups que a Espanya gaudeixen del favor de les institucions el facin servir per a redirigir els fluxos econòmics cap a regions, activitats i butxaques més al seu gust -al preu, és clar, d'allunyar els recursos d'allà on serien més productius i sacrificar així l'eficiència econòmica i el benestar dels ciutadans. Aquí es bifurca per tant el futur de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears: la seva prosperitat als propers anys dependrà de si aprofiten les oportunitats del mercat integrat o, pel contrari, l'Estat espanyol acaba marginant-les econòmicament.

 

Podeu descarregar aquest llibre de forma gratuïta aquí: Integracio-europea-o-marginacio-espanyola-Eduard-Gracia-Fundacio-Vincle.pdf (fundaciovincle.com)

 

El llibre es presentarà el dilluns dia 16 de maig de 2022 a les 19:00 a la Llibreria Ona (Carrer Pau Clarís, 94 - Barcelona). Amb les intervencions de:

 

- Sr. Ramon Tremosa, diputat al Parlament de Catalunya, professor d'economia a la UB, autor de llibres i articles sobre l'economia catalana i anteriorment també conseller d'Empresa i Coneixement a la Generalitat de Catalunya i membre del Parlament Europeu.
- Sr. Jordi Manent, filòleg, autor de diversos llibres i representant de la Fundació Vincle a l'acte.
- Sr. Eduard Gracia, autor del llibre.

 

Sobre l'autor:

Eduard Gracia és economista i MBA. Durant 26 anys va treballar com a consultor de gestió i estratègia corporativa basat a Barcelona (1994-96), Nova York (1996-2001), Londres (2001-2014) i Dubai (2014-2019). Des de 2020 ensenya Economia Internacional a la Universitat de Barcelona. És autor d'un seguit d'articles i treballs acadèmics i d'opinió sobre diversos temes econòmics entre els quals potser caldria destacar l'assaig The fable of the sharks: power and politics in today's business organisations (THE FABLE OF THE SHARKS | EDUARD GRACIA | Casa del Libro), que va obtenir l'accèssit al Premi d'Assaig de la Fundació Everis 2006.

Comparteix-nos:  

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA