Col·legi d'Economistes de Catalunya Ir a la página inicial de CEC

Tornar al Menú

Llibres de col·legiats

Els llibres estan ordenats per data d’edició, fet que permet que apareguin primer les novetats. En el formulari de recerca podeu demanar els llibres que tenen una paraula concreta en el seu títol o bé que hagin estat publicats entre unes determinades dates.

A cada llibre trobareu el nom del col·legiat/da autor/a, el nom de la resta d'autors (en cas que hi siguin), l'editorial, l’ISBN i una breu sinopsis del llibre.

Podeu deixar el vostre comentari fent clic a dins la fitxa de cada llibre.

24 mar 2025

Cuits pel clima. Produir aliments en temps de canvi climàtic.

Llibres de col·legiats

Voti:

Resultats: 

0 punts

 0  Vots

Autors: Francesc Reguant Fosas i Lorena Farràs Perez | Editorial: Bresca Editorial | ISBN: 978-84-10235-77-9

Cuits pel clima és un llibre que parla de com el canvi climàtic està condicionant el nostre futur i de com evitar-ho. Parla del paper clau de la producció d'aliments en un futur que es complica. És la mirada lliure des de dues generacions diferents. Des d'uns autors que en la seva trajectòria professional defensen els camins prudents i sostenibles però conseqüents per produir bons aliments i suficients per a tothom.


Els autors reclamen el suport imprescindible de la ciència i la tecnologia, vers l'objectiu de fer més amb menys. Parlen d'aprendre de la natura per produir millor mitjançant l'agroecologia i l'agricultura regenerativa. Però, sense contradicció, defensen la genòmica, el regadiu i la hidroponia, l'agricultura i la ramaderia de precisió. Parlen de nous aliments i de proteïna alternativa. Parlen de bioeconomia circular, de com convertir residus en nous productes o nous aprofitaments, de renovar la gestió dels boscos vers una activitat forestal productiva en uns boscos compartits per l'agricultura i la ramaderia extensiva, el millor camí per defensar-los.


Cuits pel clima sorprèn perquè ens aporta una mirada molt diferent de la fins avui assumida a l'imaginari col-lectiu. Al llibre descobrirem camins possibles de futur sostenible per produir, des del realisme, el coneixement, la cooperació i l'empatia amb els arquitectes del paisatge i artesans de la nostra alimentació tal com son els pagesos i altres ocupats a la cadena alimentària.


El ciutadà de ciutat trobarà al llibre la manera d'entendre millor el desconegut món que l'alimenta. Els productors d'aliments, des de qualsevol de les seves baules, trobaran arguments solvents sobre el valor de la seva activitat, alhora que una visió responsable per atendre els reptes vers la sostenibilitat d'un món millor. Avalen aquests continguts, quinze experiències d'èxit, plantejades des de diferents enfocaments, tipus d'empresa i objectius productius.

 

Sobre els autors:

 

Francesc Reguant Fosas, és el President de la Comissió d'Economia Agroalimentària, fundador i primer director del observatori Obealimentària. Destaca en la seva trajectòria els vint anys a l'IRTA des de la seva constitució on va exercir la tasca de Director d'Administració i Sistemes d'Informació, des de la qual va dissenyar i dirigir el Sistema Integrat de Gestió, el qual fou guanyador del Premi ACCID 2003. Posteriorment va ser Director d'Estudis i Prospectiva. Finalment va ser Cap del Gabinet Tècnic al Departament d'Agricultura i Alimentació. Es un actiu comunicador en revistes tècniques i de divulgació i ha escrit diversos llibres entre els que es podria destacar "Gestión Integrada" i "Entendre l'Agricultura".

 

Lorena Farras Perez, és llicenciada en Periodisme; màster en Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental; i màster en direcció i administració d'empreses (MBA). Col·labora al diari La Vanguardia, on compta amb una secció setmanal sobre startups i una altra sobre economia verda (turisme sostenible, patrimoni natural, energies renovables, economia circular...). S'ocupa de la comunicació dels Festivals de Senderisme dels Pirineus i és la responsable de comunicació de Forestal Catalana, una empresa pública de la Generalitat de Catalunya. Col·labora també a les revistes Horitzons i Garona-Nogueres, entre altres publicacions. És autora dels llibres Exteriores ecológicos (Ed. Promopress), Mur al Descobert (Bresca Editorial) i Cuits pel Clima (Bresca Editorial).

Comparteix-nos:  

SEU DE BARCELONA

SEU DE GIRONA

SEU DE LLEIDA

SEU DE TARRAGONA